PKK’lı Ilk Grup Çukurca’dan Çekildi

Terör örgütü PKK’lı ilk grubunun Hakkâri’nin Çukurca ilçesi kırsalından Kuzey Irak’a geçtiği öğrenildi. Alınan bilgiye...

Terör örgütü PKK’lı ilk grubunun Hakkâri’nin Çukurca ilçesi kırsalından Kuzey Irak’a geçtiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, 15 kişilik olduğu belirtilen grup, sabah saatlerinde Türkiye sınırlarından çekilerek Kuzey Irak bölgesine geçti. Grubun örgütün hangi isimlerinden oluştuğu ve silahlı ya da silahsız geçip geçmediklerinin ise önümüzdeki saatlerde netliğe kavuşacağı belirtildi.

Terör örgütünün Kandil’deki yöneticilerinden Murat Karayılan, 25 Nisan'da düzenlediği basın toplantısında 8 Mayıs’tan itibaren Türkiye’den çekileceklerini belirtmişti. Başlatılan çözüm sürecinin en önemli adımı olarak belirtilen örgütün Türkiye’den çekilmesi bugün itibariyle başladı. Yaklaşık 14 yıldır Türkiye sınırları içinde bulunan terör örgütünün silahlı unsurlarının çekilip çekilmeyeceği merakla bekleniyordu. Alınan bilgiye göre Hakkâri’nin Çukurca ilçesi kırsalında bulunan 15 kişilik grup, sabah saatlerinden itibaren çekilmeye başladı. PKK’lı grubun Çukurca’nın hemen karşısında bulunan terör örgütünün Zap, Avaşin ya da Metina bölgesindeki kamplarına çekileceği tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Bu arada terör örgütü tarafından çekilme ile ilgili dün yapılan açıklamada, sınır dışına çıkma hazırlıklarının önemli bir aşamaya geldiği vurgulanmıştı. Açıklamada, "Geri çekilme sürecinin başarıyla tamamlanması ve hiçbir provokasyona yol açılmaması için gerekli tartışmalar yürütülmüş, kapsamlı bir planlama ve örgütleme temelinde gerekli düzenleme ve pozisyona geçilmiştir. Birçok alanda doğa koşullarının engelleyici etkisine rağmen 8 Mayıs 2013 tarihinden itibaren geri çekilme sürecini başlatmak için harekete geçilecektir. Geri çekilen güçler Kuzey Irak ’ta bulunan kamplarda üstlenecektir. İlk çekilen grupların bir hafta içinde Kuzey Irak’a ulaşması hedeflenmektedir. Peşi sıra bu süreç planlı ve örgütlü bir şekilde sürecektir.” denilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: