Pkk’lı Leyla Söylemez’in Cenazesi Mersin’de Toprağa Verildi

Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadından Leyla Söylemez’in cenazesi, Mersin’de toprağa verildi. Cenazeye katılan...

Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadından Leyla Söylemez’in cenazesi, Mersin’de toprağa verildi. Cenazeye katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Paris katliamı çözüme vesile olsun. Biz böylesi fırsatı değerlendirmeye hazırız” dedi.

PKK’lı Leyla Söylemez’in cenazesi, Nur Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çukurova Mahallesi’ndeki Güneykent Mezarlığı’na götürüldü. Mezarlık önündeki cenaze törenine BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri Pervin Buldan, Ertuğrul Kürkçü, Murat Bozlak, Demir Çelik, Mülkiye Birtane ve Hüsamettin Zenderlioğlu da katıldı. Leyla Söylemez’in babası Cumali Söylemez, gözyaşı görmek istemediklerini ve barış sürecine destek verdiklerini belirterek, “Kolay değil, bir anne bu yaşına kadar çocuğunu besliyor, büyütüyor, sonra ölüyor. Biz asker öldüğü zaman da üzülüyoruz. Ama maalesef bu kirli savaşı yürütüyorlar. Türk’ün yaşama hakkı varsa, Kürt’ün de var. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Reklam
Reklam

BDP Genel Başkanı Demirtaş da yaptığı konuşmada, "Bu sese kulak tıkayanlar var. Biz kimsenin ölmesini, anaların gözyaşının akmasını istemiyoruz. Biz yıllardır diyalogla çözüm istedik. Bu yaşanan olaylarda 40 bin insan öldü, 30 yıldır da analar ağlıyor. Paris katliamı çözüme vesile olsun. Biz böylesi fırsatı değerlendirmeye hazırız. Kinle nefretle hareket etmedik, barış dedik. Bugün de barış diyoruz. Şimdi bu sesimizin duyulmasını istiyoruz. Barışa biz ve halkımız hazırız. Burada toplanan 10 binler bunun bir göstergesidir. Biz bu topraklara barış getirilmesini istiyoruz ve bu kararlılığımız tüm dünyaya güç gösterisidir” diye konuştu.

Paris olaylarının bu barış sürecini durdurmak için yapıldığını öne süren Demirtaş, “Kürt halkı provokasyona gelecek bir halk değildir. Kürt halkı diliyle, kimliğiyle özgür bir yaşam istemektedir. Kürt halkı kendine ait olanı istiyor. İşte biz buna barış süreci diyoruz. Bu süreci kimse tıkayamayacaktır. Leyla arkadaşımız genç ve dinamik bir beyindi. Kendini halkına adayan biriydi” dedi.

Reklam
Reklam

Demirtaş, “Bu ülkeye barış gelecekse gençlerin ve annelerin omuzlarında gelecektir. Bugün başlayan süreç sizindir. Sizin desteğinizle bu süreci barışa kavuşturacağız. Barış güvercinleri uçurarak bütün dünya halklarına barış götürmek istiyoruz” diye konuştu.

Demirtaş’ın konuşmasının ardından güvercinler uçurularak, Leyla Söylemez’in cenazesi defnedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: