PKK'lı Rus'tan şok itiraflar

PKK kamplarından kaçarak Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan Rusya uyruklu PKK'lı Vladimir Anatolıy Kopılov, "Köylüler askerin operasyona çıktığını haber veriyor" dedi.

K.Irak'taki PKK kamplarından sevgilisi Filiz Bucak'la birlikte kaçarak Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan Rusya uyruklu PKK'lı Vladimir Anatolıy Kopılov ve serbest bırakılan 5 PKK'lı ile ilgili kararı Yargıtay bozdu. Yargıtay'ın bozma gerekçesinde sanıklar, Vladimir Anatolıy Kopılov, sevgilisi Filiz Bucak ile İbrahim Baydan, Mesut Anma ve Mehmet Çolak'ın güvenlik güçlerine örgütü çökertebilecek derecede bilgi ve belge vermedikleri belirtilerek, bu nedenle 'etkin pişmanlıktan yararlandırılmaları' yönünde verilen kararın yerel mahkemede yeniden görüşülmesi istendi.

Reklam
Reklam

Füzeler Ermenistan'dan

Sanıklardan Baydan ile Kopılov yasadan yararlanmak için mahkemede şu itiraflarda bulunmuştu...

Vladimir Anatolıy Kopılov: Sibirya'da doğdum. Kandil Dağı'ndaki Kanicenge, Hınere, Kalatuka, Dola Hırpape kamplarında tim komutanlığı yaptım. Rusya Havalimanında jeneratör teknisyeni iken, Moskova'dan uçakla Tahran'a giderek PKK'ya katıldım. Rusya'daki arkadaşım Vitaliv Razyvayev bana Irak devletine karşı savaşan PKK diye bir örgüt olduğunu ve 2 bin dolar maaş verdiğini söyledi. Ben de örgüte katıldıktan sonra bunların Türkiye'ye karşı savaşan ve Kürdistan diye bir devlet kurmaya çalışan örgüt olduğunu öğrendim. Benim ajan olduğumdan şüphelendikleri için 3 ay sığınakta hapsedildim. Örgütün elindeki antitank ve antipersonel mayınlar ABD ve İsrail'in bölgeye gönderdiği mayınlardır. PKK telsizleri Hollanda'dan getiriyor. Füzeler Ermenistan üzerinden kamplara ulaşıyor. ABD'nin Irak'ı işgalinden sonra Irak ordusuna ait silah ve mühimmatın bir bölümü PKK'nın eline geçti. Savaştan sonra kamyonlarla Irak devletine ait silahlar bulunduğumuz kamplara getirildi. Örgütte iken Hakurk kampına rütbe ve seviyesini bilmediğim ABD ordusundan bir heyet gelip, Amed Malazgirt adlı PKK'lıyla görüştüler. Bize bilgi verilmedi.

Reklam
Reklam

Uçaklara Stella füzesi

İbrahim Baydan: Örgüt, Türk uçaklarına karşı motor ısısına güdümlü Strella füzeleri satın alıp Behdinan kampına yerleştirdi. Ben 10 yıl Haftanin, Behdinan, Hakurk, Kalatuka, Kandil, Gare ve Zagros dağındaki kamplarda takım komutanlığı yaptım. PKK'nın elinde Doçka uçaksavarın yanı sıra Rus yapımı ısıya duyarlı Strella füzesi var. Bu füzeler Kandil bölgesindeki Behdinan, Şehit Harun, Şehit Ayhan ve Kalatuka kampında Türk uçakları ve helikopterlerinin hava saldırılarına karşı kullanılıyor. Her kampta 6 tane var. Irak sınırları içinde 2 bin silahlı güç var.

Kaynak: Vatan