PKK'lılar cenaze konvoyuna saldırdı

Bitlis'te PKK'lı teröristler, cenaze konvoyundaki köy korucularının bulunduğu araca uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Bitlis merkeze bağlı Buzlu Pınar mevkiinde PKK'lı teröristler, cenaze konvoyundaki köy korucularının bulunduğu araca uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 2 köy korucusu yaralanırken, ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı.

Bugün akşam saatlerinde Bitlis merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Buzlu Pınar mevkiinde PKK’lı teröristler tarafından cenaze konvoyuna saldırı düzenlendi. Konvoyda sadece korucuların bulunduğu araç, pusu kuran teröristlerce uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırıda, akraba oldukları belirtilen köy korucuları Hikmet Kandemir ile Hüsamettin Kandemir yaralandı.

Reklam
Reklam

Saldırının ardından PKK’lılar ormanlık alana kaçtı. Yaralı olan köy korucuları Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgeye çok sayıda Özel Hareket Polisi ile asker sevk edildi. Ormanlık alana kaçan PKK’lıların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: