PKK’nın Kaçırdığı Er Çeçan, Zılgıtlar Ve Gözyaşları Arasında Ailesine Kavuştu

PKK terör örgütü tarafından serbest bırakılan kamu görevlileri arasında bulunan Şanlıurfalı er Reşat Çeçan ailesine...

PKK terör örgütü tarafından serbest bırakılan kamu görevlileri arasında bulunan Şanlıurfalı er Reşat Çeçan ailesine kavuştu.

Konvoy eşliğinde Diyarbakır’dan karayolu ile Şanlıurfa’ya gelen Çeçan ve beraberindekiler önce 20. Zırhlı Tuğay Komutanlığı'na uğradı, ardından Hayati Harrani Mahallesindeki evine geçti. Burada büyük bir kalabalık tarafından karşılanan er Reşat Çeçan’ın annesinin sevinçten bitkin düştüğü ve konuşmakta zorlandığı görülürken dedesi sevinçten fenalık geçirdi. Asker Çeçan’a sarılan yakınları gözyaşlarına hakim olmadı.

Reklam
Reklam

Zılgıt ve gözyaşlarının birbirine karıştığı kavuşmada barış vurgusu yapıldı. Baba Cemal Çeçan ‘anaların gözyaşları akmasın’ diyerek kanın durmasını istedi. Baba Cemal Çeçan: ”Bugün çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Hepimizin gözü aydın. İnşallah bundan sonra böyle şeylerle karşılaşmayacağız. Artık cenazeleri beklemeyeceğiz barış süreci. Ben analara sesleniyorum, bacılarıma sesleniyorum. Asker anası, polis anası, dağdaki gerilla anası hepsine sesleniyorum. Bu süreç içerisinde herkes bize destek çıksın. Bize değilde Türkiye’ye, insanlarımıza destek çıksın, bu sürece herkes el atsın. Artık bu süreçte barış olsun, artık cenazeler gelmesin, analar ağlamasın, artık analar ağlaya gözler kalmadı, ciğerler kalmadı. Teşekkür ediyorum.”

Asker Reşat Çeçan ise ”Ben bir şey demiyorum. Asker olduğumuz için konuşmak istemiyorum." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz