PKK'nın talebi yerine getirildi

ANKARA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ana dilde yayın yapılmasına izin veren AK Parti hükümeti ve TRT yönetimine tepki göstererek, devlet eliyle kürtçe yayın yapılmasının terör örgütü PKK'nın öncelikli taleplerinden biri olduğunu söyledi.

Bahçeli, "AK Parti bu yönde attığı adımla Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ve milli birliğini hedef alan terör örgütünün siyasi amaçlarıyla aynı noktada buluşmuş olmaktadır" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Yeni Genel Merkez binasında ilk basın toplantısını düzenledi. Hükümetin iktidar dönemi içerisindeki iç ve dış politikalarını eleştiren Bahçeli, AK Parti'nin sloganlara dayanan bir siyaset yürüttüğünü ifade etti. Menfaat ve rant paylaşımının, AK Parti döneminde kurumsal bir yapı içinde yaygın bir organizasyon konusu olduğunu dile getiren Bahçeli, hükümetin yolsuzluk ve yoksullukla mücadelede samimi olmadığını milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmaması konusunda gösterdiğini kaydetti. "AK Parti, çok büyük bir Meclis çoğunluğuyla iktidardadır ama muktedir değildir" diyen Bahçeli, hükümetin YÖK Yasa Tasarısı konusunda seçimlerden önce verdiği sözleri unutarak halkın umutlarını istismar ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Bahçeli, "Saman alevi gibi parlayarak ortaya atılan AK Parti, planlı bir ricat yolunu önceden tasarlayarak bir kere daha geri adım atmış ve sonra da hiç sıkılmadan ucuz kahramnlık rolüne soyunmuştur. Geçmişten bugüne taşanın ve önyargılı değerlendirmeler ve yanlış politikalarla kemikleşen bazı sorunların, ancak geniş tabanlı bir milli uzlaşı sağlanarak çözüleceği bir gerçektir. Ancak bunun önündeki en büyük engele bizzat AK Parti ve temsil ettiği sakat zihniyettir" diye konuştu. Bahçeli, bugün gelinen noktada en son şikayet edecek kişinin Başbakan Erdoğan olduğunu ve Meclis'de ağlamaya hakkının olmadığını belirterek, AK Parti iktidarı YÖK Yasasının 'askeri temsilciden' dolayı Cumhurbaşkanı'ndan döneceğini bile bile yasada gerekli düzenlemeleri yapmamakla suçladı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, hükümetin tüm kaderini AB'ye bağladığını ve Aralık ayında Avrupa'dan çıplak ve içi boş bir tarih dahi alabilmek uğurna, herşeyi feda etmeye hazır ber teslimiyet psikolojisinden hala kurtulumadığını belirtti. Hükümetin Türkiye için değil kendi siyasi geleceğini düşünerek AB'ye sarıldığını iddia eden Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: "AB bugün bir ikilem yaşamaktadır. Türkiye'yi içine almak istememekte, ancak tamamen de dışlamanın bugün için kendi çıkarlarına uymayacağını görmektedir. Türkiye'yi oyalamak için bir formül bulmaya çalışmaktadır. AKP ise herşeye razıdır. AB'nin, 2004 Aralık ayında birtakım şartlara bağlı da olsa belirsiz bir tarih vermesine çalışmaktardır. AK Parti ve AB aslında kendi amaçları için karşılıklı bir gölge oyunu oynamaktadır. AK Parti'nin AB'den bekledi yardım ve destek, artık sona yaklaştığını gördüğü siyasi ömrünü suni tenefüsle bir süre daha uzatabilmek içindir".

Reklam
Reklam

Bahçeli, PKK terör örgütünün son bir kaç aydır faaliyetlerini artırdığına dikkat çekerek, terör örgütü liderinin İmralı'dan ateşkese son verildiği yönünde talimatlar vermeye cürret ettiğini vurguladı. Tüm bu gelişmelerin sebebini hükümetin geçen yıl çıkardığı Eve Geri Dönüş Yasası olduğunun altını çizen Bahçeli, bu yasa sayesinde yaklaşık 2 bin teröristin serbest bırakıldığını kaydetti. Türkiye'nin Irak'ta söz sahibi olmamasından dolayı da terör örgütünün güçlendiğini dile getiren Bu girişimleri ile PKK'yı cesaretlendiren AK Parti'nin, AB'nin dayatlamalır ile bölücü terör örgütünün taleplerini karşılama yarışına girdiğini savunan Bahçeli, "AKP'nin bu konudaki son icraatı, devlet öncülüğünde ve TRT'yi kullanarak Kürtçe yayın yapılması için bütün imkanları zorlamak olmuştur. Devlet eliyle ortar bir Kürt dili yaratılması ve öğretilmesi yolunun önünün açılması talebi, kanlı terör örgütü PKK'nın öncelikli taleplerinden birisidir. AK Parti bu yönde ilk adımı atmakla Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ve milli birliğini hedef alan terör örgütünün siyasi amaçlarıyla bu noktada buluşmuş olmaktadır" şeklinde konuştu. Hükümetin bu amaç için TRT'ye büyük baskı uyguladığını dile geterene Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul Belediyesi'ndeki ekibi vasıtasıyla TRT'yi yozlaştırdığını iddia etti. AB'nin isteklerini yerine getirmek isteyen Hükümetin bunu yapmak için Boşnakça, Arapça ve Lazca'yı da vitrin süsü olarak gösterdiğine ve bu vatandaşları rencide ettiğini ifade ederek, "Burada bütün vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum: AK Parti zihniyetinin Türkiye'nin milli birlinğini ve bütünlüğünü zayıflatmaya asla gücü yetmeyecektir. Tüm vatandaşlarımızı AK Parti'nin oyununa karşı duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Bahçeli ayrıca hükümetin G-8 Zirvesinde hizmetkarlık yapmak için Büyük Ortadoğu Projesi'ne katılmasını da eleştirerek, dış politikada yapılan yanlışların vebalinin asla ödenemeyeceğini kaydetti. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, 15 ilde yapılan yerel seçim sonuçlarını dikkate alarak kendilerini birinci ilan eden partilerin daha sonra hüsrana uğrayabileceğini belirterek, kimsenin küçük seçim sonuçlarından genel sonuç çıkarmaması gerektiğini ifade etti. Gazetecilerin, 57. Hükümet'in de AB'yi temel hedefleri arasına aldığını hatırlatması üzerine Bahçeli, MHP'nin AB'ye ödün vererek değil onuru ile girmek istediğini kaydetti. Bahçeli ayrıca, TRT'nin ana dilde yayınını izlediğini ve en kısa sürede bu davraşınıdan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.