PKK/PYD, Yönetimini Ele Geçirdiği Kentlerde Okul Açarak Militan Devşiriyor

Terör örgütü PKK/PYD'nin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar kasabasının sıfır noktasında kontrolünü ele geçirdiği Kobani’de...

Terör örgütü PKK/PYD'nin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar kasabasının sıfır noktasında kontrolünü ele geçirdiği Kobani’de okul ve kültür merkezi açtığı öğrenildi.

Suriye’nin kuzeyinde açılan tüm okullarda minik öğrencilere her sabah, 'Devrim çocuklarıyız, kızıl renkle kutsandık. Korkmuyor musun ey düşman, kanlı geçmişimizden. Kürt gençliği daima kurban vermeye hazır.'’ sözleri bulunan sözde Kürdistan marşı okutuluyor. Kobani ve ona bağlı civar köylerde ideolojik amaçlı açılan okullara Hakkâri Çukurca ve Şemdinli’deki çatışmalarda ölen Kobanili teröristlerin adı verildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Myanmar’daki Arakanlı Müslümanlara yardım götüren uçakta basına yaptığı açıklamada Kobani ve Afrin’in tamamıyla PKK’nın eline geçtiğini belirterek, "Esed bunlara silah desteği sağladı. Evet, bu hayal değil, gerçek. Bunu bir tehdit olarak değerlendirdik ve gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz.” demişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: