PKK'ya ağır darbe

Terör örgütü PKK'nın silahlanma ve diğer faaliyetleri için büyük önem arz eden 'uyuşturucu sevkiyatına' Fransa'da büyük bir darbe vuruldu.

Ülkede, uyuşturucu taciri terör örgütü üyesi 3 sorumluya 3-6 yıl arasında ağır hapis cezası verildi.
Terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini yakın takibe alan Fransa'da, yakalanan terör örgütü mensupları yargı önünde hesap veriyor. Eylül 2008'de uyuşturucu ve 75 bin euro nakit parayla Fransa-İspanya sınırındaki Biriatou yerleşim biriminde yakalanan terör örgütü sorumlularından Mehmet Aydeniz, Ethem Öztekin ve Hasan Kaplan hakkındaki dava Bordeaux'da sonuçlandı.
Dominique Piot adlı savcı tarafından bizzat yürütülen ve Almanya, Hollanda, İspanya, Türkiye ile Bulgaristan'daki ilgili birimlerle de koordineli sürdürülen soruşturma neticesinde tutuklu şahısların PKK terör örgütü mensubu oldukları anlaşıldı. Terör örgütü tarafından uyuşturucu ticaretinin uzun zamandan beri uluslararası boyutta periyodik olarak organize edildiği ortaya çıkarken, tutuklu şahısların haftada bir veya iki kez düzenlenen seyahatleri vasıtasıyla PKK'nın uyuşturucu sevkiyatını sağladıkları belirtildi. PKK'nın uluslararası boyuttaki uyuşturucu ticaretinin temel taşını Almanya'nın oluşturduğu ve örgütün giderek bu alanı genişlettiği
belirlenirken, yakalanan şahısların sorgulamaları sonucunda elde edilen bilgilerden hareketle uyuşturucu ticareti soruşturmasının Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde de kapsamlı bir şekilde devam ettiği bildirildi.
UYUŞTURUCU TACİRİ TERÖRİSTLERE HAPİS
Mahkeme heyetinin Savcı Dominique Piot'un talepleri doğrultusunda terör örgütü mensuplarından Mehmet Aydeniz'i 6 yıl, Ethem Öztekin'i 4 yıl, Hasan Kaplan'ı 3 yıl hapis cezasına çarptırdığı belirtildi. Terörist Murat Karayılan'ın uyuşturucu faaliyetlerinde yaşanan olumsuzlukların giderilebilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl Irak'ta bizzat kendisine bağlı 'Altın Hilal' isimli yeni bir yapılanmayı hayata geçirdiği de gelen bilgiler arasında.
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu (UNODC) tarafından yayınlanan muhtelif raporlarda, dünyadaki uyuşturucunun başlıca üretim bölgeleri olarak 'Altın Hilal' olarak tanımlanan Afganistan, Pakistan ve İran ile 'Altın Üçgen' olarak adlandırılan Laos, Tayland ve Birmanya gösterilerek, İran'daki uyuşturucu tacirleri ile yakın işbirliği içinde olan PKK'nın uyuşturucuyu 'Altın Hilal' üzerinden Suriye, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Sırbistan, İtalya yoluyla Batı Avrupa
ülkelerine ulaştırdığı vurgulandı.
'EN TEHLİKELİ MAFYA ÖRGÜTLENMESİ'
Avrupa Birliği Polis Teşkilatı'nın 'Avrupa Birliği Terörizm Durum ve Eğilimler' başlıklı raporunda ise PKK'nın uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, sahtecilik, haraç alma gibi organize suç faaliyetlerinden elde ettiği milyonlarca euroyu silah alımı ve terör eylemlerinin finansmanı için kullandığı belirtilerek, PKK'nın Avrupa ülkeleri için 'en tehlikeli mafya örgütlenmesi' olduğuna dikkat çekildi.
Uyuşturucu ticaretinden yıllık 500-600 milyon dolar gelir sağladığı öne sürülen terör örgütü PKK'yı 2008 yılında uyuşturucu ticareti yapan terör örgütleri listesine alan ABD, 2009 yılı içerisinde de PKK üst düzey sorumlularından Murat Karayılan, Zübeyir Aydar ve Rıza Altun'u 'Özel Olarak Belirlenmiş Uyuşturucu Kaçakçısı' olarak ilan etmişti.