PKK'yı bitirecek anket sonucu!

Kürt meselesiyle ilgili gelişmeleri, terörle mücadele ve demokratik açılım süreçlerini yakından takip eden BİLGESAM, önemli bir araştırmaya imza attı.

Düşünce kuruluşu BİLGESAM'ın 2 bin 922 kişiyle yaptığı araştırma, çarpıcı sonuçlar içeriyor. Türklerle Kürtlerin büyük çoğunluğu ortak bir gelecekleri olduğuna inanıyor. Türklerle akraba ve komşu olmak isteyen Kürtler, KCK tutuklamalarını da destekliyor.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/pkkya-tokat-gibi-anket/10657/733719)

Kürt meselesiyle ilgili gelişmeleri, terörle mücadele ve demokratik açılım süreçlerini yakından takip eden Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM), önemli bir araştırmaya imza attı. 'Terörle Mücadelede Toplumsal Algılar' başlıklı çalışmada, Türklerle Kürtlerin beraber yaşama isteğinden KCK tutuklamalarına kadar birçok konuya yer verildi. Ülke genelinde 2 bin 922 kişi ile görüşülerek yapılan araştırmaya göre Türklerle Kürtlerin görüşleri önemli oranda örtüşüyor. Büyük bir kesim, PKK eylemlerini bölgede kalkınma ve özgürlüklerin önündeki temel engel olarak görüyor. 'Türklerle Kürtlerin beraber yaşama isteği'nin sonuçları dikkat çekiyor. Ortak bir geleceği paylaşma konusunda Türkler arasında inanç yüzde 70, Kürtler arasında ise yüzde 90. Türklerle akraba ve komşu olmak isteyen Kürtlerin oranı yüzde 78. KCK tutuklamalarının desteklenmesi konusunda Kürtler arasında da önemli bir mutabakat var. Bölgede yürütülen operasyonları Türklerin yüzde 94'ü, Kürtlerin ise yüzde 64'ü destekliyor. Sonuçları değerlendiren BİLGESAM Başkanı Doç. Dr. Atilla Sandıklı, "Kürtler arasında ayrılıkçı düşünce, iddia edilenin aksine zayıf." dedi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: