"PKK'yı terörist ilan etmeyeceğiz" dedi cezayı yedi

DİYARBAKIR-BATMAN (İHA) - DTP Batman eski İl Başkanı Mehmet Salih Altun 8 ay önceki DTP Batman İl Kongresi'nde "PKK'yı asla terörist ilan etmeyeceğiz" dediği için 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Mehmet Salih Altun ile avukatı katıldı. İddia makamı, hazırladığı mütalaasında sanık Altun'un, 20 Ocak 2008 tarihinde Batman Esentepe Sosyal Tesisleri'nde yapılan DTP Batman İl Kongresi'nde, "Biz PKK'yı terörist ilan etmeyeceğimizi, terörist demeyeceğimizi söylüyoruz. Bu sözleri birileri çıkıp da bu kongre salonlarında yiğitlik yapmak kolaydır diyebilirler. Biz PKK'nın terörist örgüt olmadığını terörle mücadele şubesinde bile söylüyoruz"

Reklam
Reklam

ifadelerinin bulunduğu konuşması nedeniyle, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlediğini belirterek, 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkemeden söz alan sanık Mehmet Salih Altun, konuşmasının içeriğinde derin devletten söz ettiğini ve konuşmasında devleti hedef alıcı bir amacının olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra, sanık Mehmet Salih Altun'u Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi uyarınca 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yargılama esnasındaki olumlu davranışları göz önüne bulunduran mahkeme cezayı 2 yıl 6 aya indirdi.

Batman Belediyesi Esentepe Sosyal Tesisleri'nde yapılan kongrede konuşan Demokratik Toplum Partisi Batman eski İl Başkanı Salih Altun, "Biz PKK'yı terörist ilan etmeyeceğimizi, terörist demeyeceğimizi söylüyoruz. Bu sözleri birileri çıkıp da bu kongre salonlarında yiğitlik yapmak kolaydır diyebilirler. Biz PKK'nın terörist örgüt olmadığını terörle mücadele şubesinde bile söylüyoruz" demişti.