Plaja Giden Günübirlikçiler İçin Yanlarına Alabilecekleri 11 Yiyecek

Yaz sıcakları bu ayla beraber şiddetini arttırdı. Dört bir yanda serinletici aktivitler, yiyecek-içecekler arayıp durduğumuz bugünlerde yapılacak en güzel şey; kendimizi denizin soğuk sularına bırakmak. Deniz de az yormuyor tabi, acıktırıyor da. Peki bu sıcaklarda hem hafif, hem doyurucu hem de keyif verici neler yenebilir? İşte size deniz kenarında yiyebileceğiniz yiyecek ve içecekler. Buyurun;

Karpuz-Peynir

Denizden çıktınız, çok enerji harcadınız ve mideniz hafif kazındı gibi oldu. Yaz sıcaklarının ayrılmaz ikilisi karpuz-peynir ilaç gibi gelecek. Yaz sıcaklarının altında karpuz-peynir (Dozunda tüketildiğinde) vücudumuza da faydalı. Karpuzun içinde yüksek derecede su bulunduğu için vücudumuzda terleyerek attığımız suyun geri kazanılmasını sağlıyor. Karpuzun yanında tüketilen peynir de kan şekerinin dengelenmesi rolünü üstlenmiş oluyor.


Kuru Köfte-Patates

Beni karpuz-peynirden sonra yemek paklar diyorsanız da kuru 'köfte-patates kızartma' ikilisi yanında soğuk bir içecek tercih edebilirsiniz. Hem doyurucu hem de ağır değil, midenizi de yormaz; ee daha ne olsun?

Reklam
Reklam

Buzlu Badem

Özellikle tatil beldelerinde; son model simitçi tezgahını anımsatan tekerlekli camekan içerisinde iri bir buz parçasının üzerine yığılmış bir şekilde dizili olur bademler. Buz sayesinde ıslandıkça da kabukları pek bir kolay soyulur, sonra da tadından yenmez.


Dondurma

Yaz aylarında içimizi serinletecek 'oh bee!' dedirtecek yiyeceklerden biri de şüphesiz dondurma! Deniz kıyısında güneşlenirken sıcaktan erimek üzere olanların yapacağı en güzel şey külahta dondurma yemek! Sonrasında kendinizi denizin soğuk sularına atabilirsiniz.


Sandviç

Yine düzenimizi bozmadan, hafif ve doyurucu yiyeceklerden devam edelim. Sıra geldi sandviçe. Güzel bir sandviç ekmeğinin içerisine; kaşar, salam, domates ve biber koyarak afiyetle mideye indirebilirsiniz. Sandviç malzemeleri isteğe bağlı çeşitlendirilebilir. Çok açsanız da tek bir sandviç ekmeği doymaya yetmeyebilir!


Karışık Kızartma

Patlıcan, patates, biber ve kabak kızartıp üzerine; rendelenmiş domatesler, rendelenmiş sarımsak, tuz ve kızartma yağından alınan bir çorba kaşığı yağ alarak tavada pişirebilirsiniz. Kızartmanın üzerine bu sos ile birlikte yoğurt dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Kuruyemiş-Gazoz

Deniz acıktırıyor biliyoruz. Sizlere önerdiğimiz doyurucu ve hafif yiyecekler haricinde insan tok olsa da ağza atmalık birşeylere gidiyor eli... O yüzden yanınızda bulundurmanız gereken yiyeceklerden biri de kuruyemiş. Yanında da gazoz alırsanız değmeyelim keyfinize.


Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Denize gitmeden önce yanımıza evden ne yemek yapıp götürsek dediğimize ilk akla gelenlerden biri: Zeytinyağlı yaprak sarma. Deniz kıyısında löp löp mideye indirmek pek bir keyifli oluyor.


Haşlanmış Mısır

Deniz kenarında yenmesi en zevkli yiyeceklerden biri de haşlanmış mısır. İster evde haşlayıp getirin ister sahilde eksik olmayan 'süüüüüt mısır' diye gezen mısırcılardan alın.


Midye Dolma

Midye dolmayı evde yapıp çantanızda getiremezsiniz tabi ama kumsalda dolaşan midye dolmacılardan löpür löpür mideye gömebilirsiniz. Fakat bir başladım mı durmak biraz zor olabiliyor. Dikkat edin! :)


Börek

Yine deniz kenarı için evden ne yapıp götürsek diye düşünürseniz pratik bir şekilde börek çeşitlerinden birini yapıp, yanında soğuk bir içecekle oldukça güzel serinleyebilirsiniz.

Reklam
Reklam