Plaka ile araç sorgulama nereden ve nasıl yapılır?

Plaka bilgileriniz ile araç sorgulama işlemini yapabiliyorsunuz. Hem online hem de SMS ile yapılan araç sorgulamayı nasıl yapacağınızı haberimizden görebilirsiniz. Konunun detayları haberimizdedir.

Günümüzün oldukça ilerlemiş olan teknoloji sayesinde her alanda yapılmış ve yapılmakta olan birçok yenilik ile karşılaşıyoruz. Bu yenilikler insan hayatını daha da kolaylaştırmak adına yapılan yeniliklerdir. Bu yenilikler sayesinde de günümüzde insan hayatı oldukça kolay bir hale gelmiş durumdadır. Mutfak robotlarından ulaşıma kadar birçok alanda yenilikler ile karşılaşmaktayız. Ulaşım alanında yapılan bu yeniliklerden bizler için en önemli olanı arabalardır. Arabalar ile bireysel olarak gitmek istediğimiz herhangi bir yere kolayca ve daha kısa bir süre içerisinde gidebiliyoruz. Arabaların birçok tarzda ve modelde olanları bulunmaktadır. Ancak bu yazımızda sizlere araba modellerinden bahsetmeyeceğiz. Bunun yerine arabanızın herhangi bir hasar veya cezası olup olmadığını sorgulamanıza yarayacak bir sistemden bahsedeceğiz. Bu yazımızda sizler için araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinden bahsedeceğiz.

Reklam
Reklam

Günümüzün teknolojisi ile yazımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi hayatımıza giren birçok yenilik bulunmaktadır. Bu yeniliklerden bir tanesi de internet ağıdır. İnternet ağı günümüzde en büyük bilgi kaynağı olarak bilinmektedir. İnternet üzerinden merak ettiğimiz her şeyi öğrenebilmekteyiz. İnternet üzerinden birçok farklı işlem yapılabilmektedir. Her alanda yapılabilen alışveriş, sosyal medya erişimi ve geçtiğimiz yıllarda bu işlemlere katılmış olan devlet dairesi işlemleri internet üzerinden dakikalar içerisinde yapılabilmektedir. Devlet dairesi işlemlerimizi yapabildiğimiz en kapsamlı internet sitesi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi üzerinden birçok işlem yapılabilmektedir. Bu işlemler için herhangi bir yere telefon etmeden veya herhangi bir kurum kuruluşa gitmeden oturduğumuz yerden işlem yapabilmemiz mümkündür. Geçtiğimiz yıllarda kurum ve kuruluşlarda oluşan yoğun sıraları uzun bir süre beklememiz gerekirken artık beklemeden kendi kendimize ve oturduğumuz yerden yapabiliyoruz. Bu da oldukça önemli bir gelişmedir.

Reklam
Reklam

E-Devlet sistemi şifre ile korumalı bir internet sitesidir. Sistem üzerinden kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapıldığı için oldukça geniş bir korumaya ihtiyacı vardır. Bu koruma şifre ile sağlanmış durumdadır. Eğer bir şifreniz yoksa sisteme giriş yapmanız mümkün olmayacaktır. E-Devlet şifrenizi alabilmek için bir postane şubesine nüfus cüzdanınız ile gitmeniz gerekmektedir. Nüfuz cüzdanınız ile birlikte şubeye yapacağınız şifre alma başvurusu ile şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi alabilmek için son olarak 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretinizi ödediğinizde kimlik bilgileriniz ile sizin adınıza oluşturulmuş olan E-Devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sisteminin ilgili işlem uygulama sayfasını açmanız gerekmektedir. Sayafaya ulaştığınızda karşınıza ilk olarak çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan kimlik doğrulama sayfası üzerinde bulunan ilgili yerlere T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak kimlik doğrulama işleminizi yapınız. Kimlik doğrulama işleminizi tamamlamak için aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak sayfa üzerinde aracınızın bilgileri ile araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Reklam
Reklam