Plakalara Kesilen Cezalar, Ödeneksizlikten Gönderilemiyor

İzmir'de 2013 yılında araba plakalarına kesilen cezalar, posta havale ödeneği olmadığı için adreslere gönderilemiyor. Yaklaşık...

İzmir'de 2013 yılında araba plakalarına kesilen cezalar, posta havale ödeneği olmadığı için adreslere gönderilemiyor. Yaklaşık 100 bin civarındaki ceza makbuzu, sürücülere tebliğ edilmek üzere bekliyor.

İzmir'de 2013 yılının başından itibaren şehiriçi ve şehirlerarası yollarda trafik ekipleri tarafından plakalara 100 bin civarında ceza yazıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kesilen ve posta havale ödeneği olmadığı için adreslere gönderilemeyen cezalar, sürücülere tebliğ edilmek için çuvalların ve kolilerin içinde bekliyor. Kamera, fotoğraf makinesi ve gezici radarla yapılan çekimler dahil bütün cezaların adrese gönderilmesi için 600 bin TL'lik posta ödeneği gerektiği, cezaların toplam tutarınınsa 15-20 milyon lira arasında olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, şehir merkezinde üç noktaya yerleştirilen yüksek çözünürlüklü MOBESE kameralarıyla usulsüz park edenleri belirleyip ceza kesiyor. Karşıyaka Vapur İskelesi önü, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi ve Üçyol merkezde uygulamaya koyulan projeyle bu bölgelere usulsüz park eden araçlar, aynı anda MOBESE merkezinde saati ve dakikasıyla kayıt altına alınıyor. Sinyal lambaları açık olarak 5 dakikadan fazla duran arabaların plakasına, otomatik olarak park cezası kesiliyor. Süre uzadığında ise sistem, otomatik olarak bölgeye çekici yönlendiriliyor. Ödenek gelmediği içinse park ihlâli yapan sürücülerin adreslerine cezalar gönderilemiyor.

2012'de kesilen cezaların gönderildiğini ancak ödenek gelmediği için 1 Ocak 2013'ten sonraki cezaların adreslere postalanamadığını belirten emniyet yetkilileri, "Ödenek geldiğinde, elimizdeki ceza makbuzlarını adreslere göndereceğiz. Bunların arasında, aynı arabaya üç dört defa kesilen ceza makbuzları da var." dedi. Bir ceza makbuzu için 6 lira gerektiği belirtildi. Ağır vasıtaların şehiriçine girişinin yasak olduğu 08.00-09.00 saatleri arasındaki fotoğrafla ceza uygulamasında yüzlerce kamyona ceza kesildiği fakat sürücülerin, cezalar kendilerine ulaşmadığı için bunu önemsemediği dile getirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: