Planın uygulanmasından yanayız

BRÜKSEL (İHA) - Brüksel'de temaslarda bulunan KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, "Biz Annan Planı'nın uygulanmasından yanayız" dedi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso'nun daveti üzerine Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelen KKTC Başbakanı Talat, sabahki görüşmelerini tamamladı.

AB Komisyon Başkanı Barosso ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan ve Annan Planı çerçevesinde yapılacak olan değişikliklerden bahseden Talat, "Annan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Papadopulos'tan değişiklikler hakkından liste istedi, ancak Sayın Papadopulos, Annan'a çok enteresan bir tepki verdi" dedi.

Reklam
Reklam

Annan'ın değişiklikler anlamında istediği listeyi haklı bulduğunu açıklayan Talat, "Annan Planı'na biz değil Rumlar 'hayır' demişti. Dolayısıyla Annan'ın Rum tarafından değişikliğe yönelik bir liste istemesi gayet haklı" dedi. "Rum, bizi Türkiye'nin işgali altında olarak göstermeye çalışıyor. Ama böyle bir şey söz konusu bile değil" diyen Talat, "Rum'un muhatabı biziz. Türkiye değil" şeklinde konuştu.

ABD iş adamlarının KKTC'ye gelmesinin Rum kesimi tarafından son derece tepkiyle karşılandığını hatırlatan Talat, "Rum kesimi bu tarz ayrılıkçı tutumuyla Kıbrıs sorunu hakkında bir neticeye ulamaz" dedi.

Barosso ile yaptığı 1 saatlik görüşmenin son derece olumlu olduğunu ifade eden Talat, Rumlarla sürekli olarak karşı kaşıya geldiklerini ve bu konudaki sıkıntıyı Barosso'ya anlattığını belirtti.

Görüşmelerinde Kıbrıs'taki izolasyonların kaldırılmasına ilişkin konuları da konuştuklarını ifade eden Talat, "Görüşmeler olumlu geçti. Umarım istediğimiz sonuçları en kısa sürede alırız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam