‘Planların Iptali Adana Için Sıkıntı Olur’

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, 5 binlik planların iptalinin Adana’da büyük bir...

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, 5 binlik planların iptalinin Adana’da büyük bir kaosa yol açacağını söyledi.

AYAMDER yönetimi kurulu Masel Hotel’de Murtaza Kılçık başkanlığında bir araya geldi. İstişare toplantısında Başkan Kılçık, üyelerinin son zamanlarda yaşanılan sıkıntıları ve gelişmeleri anlattı. Toplantıda Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, AYAMDER Başkan Yardımcıları Mustafa Vursavuş, Ziya Yamaç ve Mustafa Çalışkan da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Murtaza Kılçık, afet riski parsellerin dönüşümü konusunda neler yapabilecekleriyle ilgili üyelerini bilgilendirdi. Başkan Kılçık, müteahhitlere birim fiyatlarında bu yıl 50,50 metre olan yüksek bina tanımının olması gereken 51,50 yüksekliğine çıkartıldığını belirtti. Kılçık, “Önümüzdeki yıllarda 51,50’metre den yüksek binaların birim fiyatlarının realize edilmesini umut ediyoruz.” diye konuştu.

Kılçık ayrıca, yürürlükte olan Seyhan ve Çukurova ilçelerinin 5 binliklerin iptal edilmesi halinde Adana’da büyük bir kaos yaşanacağını söyledi. Kılçık, “ Bu açıdan yeni 1/1000’lik planların bir an önce tamamlanmasına destek verelim takipçi olalım. Gerekirse, herkesle görüşerek süreci hızlandıralım. Bu sürecin hızlı işlemesi hepimizin menfaatine. Aksi takdirde süreç tekrar başa döner. Başa da dönülürse Adana için çok ciddi sıkıntıları da beraberinde getirir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: