Plastik Kapaklar 10 Engelliye Umut Oldu

Burdur'da toplanan plastik kapaklardan elde edilen gelir ve yardımseverlerin katkılarıyla alınan 10 tekerlekli sandalyeden 5'i, bedensel engellilere teslim edildi.

Burdur'da toplanan plastik kapaklardan elde edilen gelir ve yardımseverlerin katkılarıyla alınan 10 tekerlekli sandalyeden 5'i, bedensel engellilere teslim edildi.

Burdur Kemal Solmaz Ortaokulu'nda düzenlenen törende konuşan Yusuf Çakar, 14 ay önce başlattığı kampanya kapsamında Burdur'daki okulların ve bazı kurumlarında katkılarıyla 680 kilogram plastik kapak toplandığını söyledi.

Toplanan kapakları geri dönüşüm firmalarına satarak elde ettikleri gelirin üzerine yardımseverlerin yaptığı maddi yardımları da koyarak 10 adet tekerlekli sandalye aldıklarını anlatan Çakar, bu sandalyelerden 5'ini ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini, diğer 5 sandalyenin ise daha sonra belirlenecek kişilere verileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Çakar, kampanya kapsamında sadece mavi kapak değil, çeşitli renk ve şekildeki kapakların toplanarak değerlendirildiğini belirtti.

Törende 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Mahmut Özev'e de tekerlekli sandalyesi hediye edildi. Özev, gazetecilere, eski sandalyesi ile rahat edemediğini, yeni tekerlekli sandalyesi ile okula daha rahat gidip gelebileceğini ifade etti.

Okul Müdürü Mustafa Kılınç ise Çakar'a daha önce Mahmut Özev'den bahsettiğini, bunun üzerine kısa sürede Özev'in sandalyesine kavuştuğunu kaydetti. Kılınç, kampanyaya düzenleyenlere teşekkür etti.

Bu arada çevrede yaşayan bazı bedensel engellilerde okula gelerek Mahmut Özev'e destek verdi.

Muhabir: Gökmen Yüce - Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: