Plastik Sektörü, Yerli Hammadde Için Petkim'le Işbirliği Yapacak

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Mehmet Uysal ve yönetim kurulu...

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Mehmet Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut’u makamında ziyaret ederek yeni görevi dolayısıyla kutladı. Plastik sektörünün hammadde konusundaki en önemli yerli tedarikçisi Petkim tarafından yeni yatırımlar konusunda bilgi verilen sektör temsilcileri, şirketten beklentilerini dile getirdi.

Türk plastik sanayicilerini birleştirme ve sektörün temsilciliğini üstlenen PAGEV, en önemli sıkıntı olan hammaddede yüzde 87 oranında dışa bağımlılığının çözümü konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. 2012 yılında toplam üretimini 8 milyon tonun üzerine çıkaran, doğrudan ve otomotiv, beyaz eşya, inşaat sektörleri kanalıyla yaptığı dolaylı ihracatını da 11 milyar doların üzerine taşıyan Türk plastik sektörü, büyümesini sürdürürken hammaddeyle ilgili sıkıntılarına çözüm arıyor. Bir süre önce Petkim Genel Müdürlüğü’ne getirilen Korkut’a kutlama ziyaretinde bulunan Uysal başkanlığındaki PAGEV yönetimi, bu konuyla ilgili problemleri dile getirdi ve çözümü amacıyla hükümet nezdindeki girişimler için işbirliği önerisinde bulundu. Genel Müdür Korkut ise şu anda devam eden ve 2016 yılına kadar tamamlanacak olan Star Rafinerisi, Socar Power, Petlim ve TANAP yatırımları hakkında bilgi verdi, bunların hayata geçirilmesi konusunda sektörden destek istedi.

Reklam
Reklam

PAGEV Başkanı Uysal da hammadde sıkıntısının çözümü için Petkim'le birlikte hareket etmenin, Türk plastik sektörü lehine olacağına ve yeni dönemde bunun yapılacağına inandığını söyledi. Son dönemlerdeki temaslarında dünyada hiçbir büyük petrokimya şirketinin, petrol ve doğalgaz olmadan Türkiye’de petrokimya fabrikası yatırımı düşünmediğini öğrendiklerini aktaran Uysal, “Bu durumda sektörümüzü hammaddede ithalata dayalı bir sistemle nasıl daha iyi geliştirebiliriz, nasıl daha iyi büyütebiliriz diye düşünmeli ve çözüm yolları aramalıyız. Petkim, hammadde sağladığımız en önemli yerli kaynak. Koruma tedbirleri ve yüksek gümrük vergileri, sektörümüz için büyük engeller. Bu sorunları aşabilmek için Petkim'le işbirliği içinde hareket edebilirsek sonuçlara çok daha çabuk ulaşabileceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: