Platform 360 oluşumu

İSTANBUL (İHA) - Türk sermayeli bilgi teknolojileri alanında faaliyette bulunan 8 şirket bilgi, tecrübe ve teknolojik güçlerini birleştirerek Platform 360 adında yeni bir oluşum kurdu.

Oluşumla ilgili Swissotel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya GVZ, Infotech, Koç Sistem, Mobilera, Netsis, Obase, Prizma ve Soft şirketleri yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan şirket yetkilileri, toplam bin çalışanı ile 170 milyon doların üzerinde cirosu bulunan Platform'un uluslar arası kaynaklardan ihtiyaçlarını gideren müşterilerin bütün taleplerini karşılayacak güçte olduklarını bildirdiler.

Reklam
Reklam

Basın toplantısında Platform ile ilgili bilgi veren KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Akça, Türkiye BT Pazar hacminin 2.2 milyar dolardan 2.7 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini belirterek, "Ekonomik ve siyasi istikrarla birlikte esen iyimser hava tüm sektörler gibi bilişim sektörüne de yansıdı. Dünya bilişim pazarı da bu yıl 2.3 trilyon euroya ulaşma hedefi içinde. Biz de bu dünya pazarında gerekli yerimizi almak için bu platformu oluşturduk. Türkiye'nin 25 milyon dolarlık bilişim ihracatını 3 yıl içinde 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.