Polat: ''Kadıköy'e kazanmak için gideceğiz''

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maça kazanmak için gideceklerini ve her yönden hazır olduklarını söyledi.

Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Merkezi'nde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, Kadıköy'e kazanmak için gideceklerini dile getirerek, "Ne olacağını futbol gösterecek. Ancak maç bittikten sonra bunu konuşabiliriz. Biz şu anda maça hazırız, kafaca da hazırız. Bir sıkıntı yok" Şu anda kimsenin Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden başka bir şey düşünmediğini kaydeden Polat, Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmanın şampiyonu belirleyecek özellik taşıdığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Yöneticiliğinde bir çok derbi yaşadığını ve bunların bazılarını kazandıklarını veya kaybettiklerini hatırlatan Polat, "Maçın neticesine olursa olsun birlik beraberlik ve ortaya koyduğu performansla biz Galatasaray'ı başımızın üstünde taşımaya zaten karar vermişiz" diye konuştu.

Polat, bir soru üzerine bu andan itibaren derbide iyi futbol oynamanın değil, kazanmanın önem taşığını dile getirdi.

Adnan Polat, basın mensuplarının "Nasıl bir hakem istersiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, maçta işi en zor olan kişilerin hakemler olduğunu ifade etti ve "Federasyonumuz hangi hakemi uygun görürse onunla oynarız" dedi.

Kuralları uygulayan bir hakem istediklerini söyleyer Polat, "Taraftardan etkilenmeyen bir hakem isteriz. Verilen kararların çifte standart olmamasını isteriz" diye konuştu.

Polat, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun dün yaptığı toplantıda güvenlik konusundanda en ince ayrıntıya kadar tedbirleri aldıklarını bildirerek, "Olabilecek her şeyi düşündük. Stat koridolarında emniyetin ve Galatasaray Kulübü'nün kameraları olacak. Bundan sonra iş Fenerbahçe kulübü yöneticileri, emniyet güçleri ve stat görevlilerinde olacak" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Primin diğer maçlarda olduğu gibi olacağını kaydeden Adnan Polat, futbolculara maç öncesi ödeme yapılıp, yapılmayacağı konusunda ise "Şu anda Galatasaraylı futbolcuların hiç birinin parayla pulla ilgisiyok. Herkes maça konsantre olmuş vaziyette. Sezon sonuna kadar alacaklar bitmiş olacak" ifadesini kullandı.