Polat: "Yeni transfer Hagi gibi olacak"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, transferde öncelikle Gheorghe Hagi tipinde bir futbolcu almayı amaçladıklarını açıkladı. Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Polat, Schalke 04'ün Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln başta olmak üzere üç yabancı oyun kurucuyla görüştüklerini belirtti. Hagi tipindeki futbolcuların sayısının azaldığına dikkat çeken Adnan Polat, şunları söyledi:

"Oyun kurucuların fiyatı çok pahalı"
"Eskiden oyun kurucular daha çoktu. Artık öyle değil. Günümüz futbolunda fizik güç ön plana çıktığı için oyun kurucuların sayısı oldukça azaldı. Bu da topu iyi kullanan futbolcuların fiyatının artmasına neden oldu. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, iyi bir oyun kurucuyu 5-6 milyon dolardan aşağıya alamazsınız. Mesela biz Schalke 04'ten Lincoln'e talip olduk. Görüşmelerimiz son derece olumlu geçti. Kendisi bize Galatasaray'a gelmek istediğini söyledi. Fakat, bonservis fiyatı çok yüksek. Bizim o parayı verme şansımız yok. Ama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Lincoln'ün dışında görüştüğümüz başka futbolcular da var. Bunlardan birini renklerimize bağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Göreceksiniz, Hagi gibi bir oyuncuyu mutlaka alacağız. Taraftarlarımızdan biraz sabır istiyoruz. Bekledikleri yıldız transferini gerçekleştireceğiz."

Reklam
Reklam

"Attığımız her adım planlı"
Adnan Polat, transferde attıkları her adıma dikkat ettiklerini belirterek, "Galatasaray'ın parasını en doğru şekilde harcayacağız. Yapacağımız tek bir hatanın bile bizi uçuruma götüreceğinin farkındayız. Transferde nokta atışı yapmak istiyoruz. Bu yüzden de acele etmiyoruz. Zamanında biz de dahil pekçok kulüp hesapsızca transferler yaptı. Rekor miktarda paralar harcadı. Ama sonunda ne oldu? Başarı beklerken mali kriz geldi. Biz hala o hesapsızca yapılan harcamaların cezasını çekiyoruz. Artık o devirler geçti. Özellikle transferde yaptığımız bütün harcamalar planlı ve hesaplı" ifadesini kullandı.

Mali alandaki başarılı çalışmaları sayesinde Galatasaray'ın dış dünyadaki prestijini artırdıklarını vurgulayan Polat, "Artık kimse Galatasaray'a 'sorunlu kulüp, kredisi bitti' falan demiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan, Adnan Polat'ın isimlerini açıklamadığı diğer oyun kurucu adaylarının Espanyol'da forma giyen İspanyol Ivan De La Pena ve Boca Juniors'un Arjantinli yıldızı Juan Roman Riquelme oldukları öğrenildi. Galatasaray yönetimi, bonservisi için 8 milyon Euro istenen Lincoln'ün fiyatını düşürdüğü taktirde bu oyuncuyu, olmadığı taktirde ise diğer iki isimden birini alacak.

Reklam
Reklam

Kaynak: Hürriyet