Polatlı Belediyesi eski Ramazanları gelecek nesillere tanıtıyor

Ankara’nın Polatlı Belediyesi düzenlediği Ramazan etkinlikleri ile Polatlılılara eski Ramazanları yaşatmaya çalışıyor. Belediye, düzenlediği etkinliklerle...

Ankara’nın Polatlı Belediyesi düzenlediği Ramazan etkinlikleri ile Polatlılılara eski Ramazanları yaşatmaya çalışıyor. Belediye, düzenlediği etkinliklerle unutulmaya yüz tutmuş meddah, orta oyunu, gölge oyunu, aşuk ile maşuk ve Hacivat-Karagöz gösterileri ile Osmanlı’dan günümüze eski Ramazan akşamlarını bugünlere taşıyor.
13 Eylül Kültür Merkezi'ndeki etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ömer Bardakçı, daha çok Ramazan ayının manevi havasına uygun, çocuklar için bir ramazan hatırası oluşturabilecek programlar yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Bugünden itibaren her hafta cuma günleri 13 Eylül Kültür Merkezi'nde geleneksel Ramazan eğlenceleri sergileneceğini bildiren Bardakçı, "Burada meddah, gölge oyunu, orta oyunu, aşuk ile maşuk, Hacivat ve karagöz gibi klasik ramazan eğlenceleri geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gördü. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda gelenekselleşerek bu programlar devam edecek.” dedi.
Medeniyet olmanın güçlü bir gelenek ile olacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ömer Bardakçı, bu güçlü geleneğin yeniden üretilerek gelecek nesillere aktarılması ile oluşan bir kavram olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz