Polatlı Belediyesi'nde içme suyu kaynak arayışları

Polatlı Belediyesi'nin, Üçpınar Köyünde açtığı kuyudan "kaliteli içme suyu" bulundu.

Polatlı Belediyesi'nin, Üçpınar Köyünde açtığı kuyudan "kaliteli içme suyu" bulundu.

Üçpınar Köyündeki su şantiyesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yakup Çelik, Üçpınar Köyü arazisinde 3 bin metrekarelik alanın kendilerine tahsis edildiğini, burada 25 litre/saniye debili kaliteli su çıktığını söyledi.

Suyun Üniversite laboratuvarlarından gelecek tahlil sonuçlarına göre, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi, Polatlı Ticaret Odası Organize sanayi Bölgesi ve 58-inci Topçu Tugayı ile Sakarya Kışlasının içme ve kullanma suyu ihtiyacının giderilmesinde kullanacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Yakup Çelik, şunları kaydetti:

"Bizim su kaynaklarımız son derece kıt, 80 km mesafeden arıtarak su getirdiğimize göre Polatlı için bu su çok büyük bir imkan. İnşallah önümüzdeki günlerde suyu tahlile göndereceğiz. Fakat aldığımız katmana göre -jeologların değerlendirmesi - suyun kullanma değerlerinin, sağlıklığının, kullanma değerlerinin normal seviyede olduğunu, iyi bir su olduğunu tahmin ediyoruz.

Bu bölgede sadece bu kuyuyla yetinmeyeceğiz. Nasip olursa başka etüt çalışmaları da yürüteceğiz. Başka sondaj çalışmalarımız da olacak ama şu netice bizim için fevkalade hoş sevindirici bir netice."

Çelik, şehrin 8 yıl önce nüfusunun 80 bin olduğunu, bugün ise 100 bini geçtiğini, bu nedenle sürekli içme suyu arayışı içerisende olduklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: