Polatlı Ve Haymana Belediyesi Çevre Geliştirme Birlikleri Fesh Oldu

Ankara’nın Polatlı ve Haymana Belediyesi çevre geliştirme birlikleri fesh oldu. İki yıl önce belediyelerin katı...

Ankara’nın Polatlı ve Haymana Belediyesi çevre geliştirme birlikleri fesh oldu. İki yıl önce belediyelerin katı atıkların doğaya zarar vermeden depolanması için kurduğu Çevre Geliştirme Birliği yeni büyükşehir yasası ile birlikte fesh oldu.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, yeni büyükşehir yasası geçici 1. madde 26. fıkrasında kanunun yürürlüğe girmesiyle gayeleri ortadan kalkan birliklerin fesh olunması hükmü içerdiğini bu maddeye istinaden Ankara Valiliğinin ilgili kararını yerine getirerek fesh kararı aldıklarını söyledi. Çelik, "Biz katı atık tesislerimizle ilgili çalışmalarımızı Haymana Belediyesi ile organize olarak başlatmıştık. Katı Atık Depo tesisi için yer tespiti yapmış proje ihalesini gerçekleştirmiştik. Yeni yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte bu hizmet Büyükşehir Belediyesi hizmetleri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla bizim bu birlik projemizin varlık sebebi ortadan kalktı ve biz bu birliği tasfiye ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte itfaiye, su, otopark gibi hizmetlerinde Büyükşehir Belediyesine devredileceğini belirten Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, 2014 sonrasında su ve kanalizasyon hizmetlerinin Aski’ye, ana caddelerin ilan reklam gelirleri ile asfalt ve kaldırım çalışmalarının da büyükşehir belediyesinin görev alanına gireceğini ifade etti.

POLATLI’NIN KÖYLERİ MAHALLE OLACAK

2014 yerel seçimleri ile birlikte Polatlı Belediyesi, Büyükşehir’in alt belediyesi olacak. Ankara il sınırları, Büyükşehir Belediyesinin sınırları olacak. Polatlı’ya bağlı 82 köy mahalleye dönüşecek. 13 olan mahalle sayısı 95’e çıkacak. Yasayı değerlendiren Belediye Başkanı Yakup Çelik şu bilgileri verdi: "Bu konularla ilgili bizi yakın zamanda bilgilendirecekler ve nihaiyi durumu 2014 yerel seçimlerinden sonra ki durum gösterecek. Yani yeniden seçilen başkanlar bu yasa çerçevesinde Valilik ile birlikte bu işleri yürütecekler. Bize düşen görev şu etapta Polatlı Belediyesi'ni sosyal belediyecilik hususunda en iyi şekilde yönetmeye devam etmektir ve kendi kaynaklarımızı üreterek devletin verdiği tahakkuklarda kendi kaynaklarını yönetebilen ve yetirebilen bir belediye olmak gerekiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: