Polatlı’da 571 inşaat ustasına geçici ustalık belgesi verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3194 Sayılı İmar Kanunu çerçevesinde inşaatlarda çalışacak ustaların yetki belgesi zorunluluğu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 3194 Sayılı İmar Kanunu çerçevesinde inşaatlarda çalışacak ustaların yetki belgesi zorunluluğu kapsamında Ankara’nın Polatlı ilçesinde 571 inşaat ustasına, ‘geçici ustalık’ belgesi verildi. Ustalar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan kurslara katılarak Belediyelerden aldıkları geçici belgeleri kalıcı belgelere dönüştürebilecek.
Belediye Başkanı Yakup Çelik, inşaat işçisi Davut Beyazoğlu’nu makamında kabul ederek, ‘geçici ustalık’ belgesini takdim etti. Belediye Başkanı Yakup Çelik, imar müdürlüğüne başvuran 610 inşaat ustasından 571’ine ‘geçici ustalık’ belgesinin verildiğini söyledi.
Başkan Çelik, geçici ustalık belgesi almak isteyen inşaat ustalarının 2015 yılına kadar Belediye İmar Müdürlüğü'ne gerekli evraklar ile başvuru yaparak alabileceklerini belirtti.
Geçici ustalık belgesi olmayan inşaat ustalarının inşaatlarda çalıştırılmayacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara’daki metropol belediyelerin bu belge karşılığında 50 TL aldığını, kendilerinin ise 20 TL ücret aldıklarını ifade etti.
Uzun yıllar inşaat sektöründe çalıştığını söyleyen Davut Beyazoğlu ise aldığı ustalık belgesiyle kendisini daha güvende hissedeceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz