Polatlı’da Akıl Oyunları Yarışması'nın ikincisi yapılacak

Ankara’nın Polatlı ilçesinde, liseler arası akıl oyunları yarışmasının ikincisi yapılacak. Polatlı Kaymakamlığı ile Belediye tarafından...

Ankara’nın Polatlı ilçesinde, liseler arası akıl oyunları yarışmasının ikincisi yapılacak. Polatlı Kaymakamlığı ile Belediye tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan Ankara Liselerarası İkinci Akıl Oyunları Turnuvası, 26 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
Akıl oyunları yarışması, öğrencilerin zeka gelişimine katkıda bulunmak, analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirmeleri için düzenleniyor.
Belediye Başkanı Yakup Çelik, gençleri akıl oyunları ile tanıştırmak ve gelecek yıllarda Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil edecek öğrencileri keşfedebilmek amacıyla, Ankara il sınırları içerisinde yarışma düzenlediklerini söyledi. Çelik, Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısında akıl oyunlarına katkı sunmak için karar aldıklarını belirtti.
Belediye Başkanı Yakup Çelik, birinciye bin TL, ikinci yarışmacıya 750 TL, üçüncü yarışmacıya 500 TL ödül verileceğini ifade etti. Çelik, bu tür yarışmalarla Türkiye'yi gelecek yıllarda akıl oyunlarında temsil edecek nesilleri keşfetmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Yarışmaya, Ankara’daki bütün okullardan 9-12. sınıf arası her okuldan 3 yarışmacı olmak üzere, en fazla 50 takım katılacak. Yarışmaya son başvuru tarihi 9 Mart mesai bitimi olarak bildirildi. Sabah saat 09.00’da başlayacak turnuvanın ödül töreni, 26 Mart akşamı saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz