Polatlı’da Atıksu Deresi Islah Ediliyor

Devlet Su İşleri (DSİ), Ankara’nın Polatlı ilçesinde Atıksu Deresi'nin ıslah çalışmalarına başladı. Polatlı Belediyesi'nin talebi...

Devlet Su İşleri (DSİ), Ankara’nın Polatlı ilçesinde Atıksu Deresi'nin ıslah çalışmalarına başladı.

Polatlı Belediyesi'nin talebi üzerine ilçede Gülveren Mahallesi ile Üçpınar köyü arasında bulunan 7 kilometrelik Atıksu Deresi, DSİ ekipleri tarafından temizleniyor.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, yapılan temizleme çalışmasını yerinde inceledi. Derenin daha önce taşkınlara neden olduğunu belirten Başkan Çelik, yapılan temizleme çalışması sonrası derinin taşkınlara karşı kapatılmayacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Şehrin atık suyunun buradan kapalı olarak geçeceğini kaydeden Çelik, "Bu dere yatağı yine açık kalacak, sel suları ve yağmurları için. Mevcut hali ile de dere dolmuş durumda. Bizim bilebildiğimiz kadarıyla bu derede zaman zaman taşkınlardan dolayı belediyenin bir iki küçük çalışması olmuş. Haricen ilk defa böyle geniş bir çalışmayı DSİ burada yürütüyor. Atık su kanalları kapalı olarak yapılsa bile dere yatağının yağmur suları için açık kalması gerekiyor. Bu şekilde şu anki temizlikle birlikte doğal olarak buradaki akıntının da yürümesi sağlanmış olacak. Yaklaşık 6-7 kilometrelik bir çalışma bu. Bulunduğumuz mevkiden 1-1,5 kilometre aşağıda başladık. Şehre doğru Gülveren’e kadar devam edecek. Daha sonra Çakmak Kışlası'nın bulunduğu yani yeni adliye binamızın arka kısmında da bu çalışma devam edecek." dedi.

Atık su arıtma tesisinin üç aşamalı ihalesinden ilkinin gerçekleştiğini hatırlatan Çelik, iki ihalenin de tamamlanmasının ardından çalışmaların önümüzdeki yıl Nisan ya da Mayıs ayı gibi başlayacağının müjdesini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: