Polatlı’da diksiyon kursunu tamamlayan personel sertifika aldı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde diksiyon kursunu tamamlayan din görevlilerine sertifikaları törenle verildi.İlçe Müftülüğü ile İlçe Halk...

Ankara’nın Polatlı ilçesinde diksiyon kursunu tamamlayan din görevlilerine sertifikaları törenle verildi.

İlçe Müftülüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen diksiyon eğitim kursu tamamlandı. Kursa katılan 15 din görevlisine kurs bitirme belgeleri düzenlenen törenle verildi. İlçe Halk Eğitim Merkezi'ndeki törene, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu ile din görevlileri katıldı.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, kamu çalışanlarına hizmet içi eğitim verilmesi için bu tür çalışmalar yaptıklarını belirterek, vatandaşlarla sürekli karşı karşıya olan ilgililerin çok iyi noktada olmaları gerektiğini vurguladı. Bilgin, diksiyon eğitimini diğer kurumlarda çalışan personellere aldıracaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu ise ilçedeki din görevlilerinin var olan hitabetini daha üst seviye çıkartmak için bu eğitimleri verdiklerini söyledi. Musla, şunları söyledi: "Din görevlilerimiz kendilerini zaten etkili bir şekilde ifade ediyor. Fakat dilimize geçen bazı Arapça kelimeleri ifade ederken tecvit kurallarıyla söylenmesi alışkanlık haline geldiği için bazı harf uzatmaları olabilmektedir. Yine yöresel şive farklılıkları sebebiyle bazı kelimelerin harfleri seslendirilmemektedir. Türkçemizi daha güzel kullanabilme amacıyla bu eğitimlere gerek duyduk. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum."

Kaymakam Bilgin, diksiyon eğitimini veren Aysun Yılmaz’a çiçek takdim ederek, din görevlilerinin sertifikalarını verdi. İlçe Müftüsü Mehmet Muslu da ezanı güzel okuma eğitimini tamamlayan 15 din görevlisine sertifikalarını teslim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: