Polatlı’da okul öncesi eğitim şenliği başladı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 7’inci Okul Öncesi Eğitim Şenliği başladı.<br/>Şenlik nedeniyle Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi....

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 7’inci Okul Öncesi Eğitim Şenliği başladı.
Şenlik nedeniyle Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan, okul öncesi eğitim veren kurumların müdür, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.
Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren Polatlı’da okul öncesi eğitimin mecburi hale getirileceğini söyledi. Bilgin, “Okul öncesi eğitimde 49 kadrolu öğretmenimiz bulunuyor. Bunun yanında 10 sözleşmeli öğretmenimiz var. Toplam 60 okul öncesi öğretmenimiz bulunuyor. Tabi bunlar da yeterli değil, inşallah önümüzdeki dönem başta müstakil köy okullarımız olmak üzere hemen hemen bütün okullarımızda okul öncesi eğitim sınıfları açmak suretiyle öğrencilerimizi okullarda buluşturacağız.” diye konuştu.
Polatlı Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Elmas ise çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesinin önem kazandığını belirtti. Elmas, “Okul öncesi eğitim her çocuk için artık lüks değil, önemli ve gereklidir. Bundan dolayı çocukların okul öncesi eğitimine ilgi ve katılımlarının artması amacıyla okul öncesi şenlikleri düzenlenmektedir. Ancak bu yıl 7’incisi düzenlenen okul öncesi şenlik festivalinin önemli bir farkı ‘Eğlendiren değil eğlenen çocuk’ temalı olmasıdır.” dedi.
4 gün sürecek okul öncesi eğitim şenliği yapılan çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz