Polatlı’da ücretsiz diyabet testi

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Duatepe Devlet Hastanesi,14-21 Kasım Diyabet ve Obezite Haftası nedeniyle ücretsiz diyabet testi...

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Duatepe Devlet Hastanesi,14-21 Kasım Diyabet ve Obezite Haftası nedeniyle ücretsiz diyabet testi uygulaması başlattı.
Hafta boyunca devam edecek test ile çağın hastalığı olan diyabet ve obeziteye karşı vatandaşın dikkati çekilecek.
Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aşır Eraslan ilk diyabet testini kendisine yaptırdı. Başhekim Eraslan, Polatlı’da tespit edilen yaklaşık 3 bin diyabet hastasının olduğunu söyledi. Hastane bünyesinde diyabet ile ilgili ayrı bir birimlerinin olduğunu ve yıl içerisinde sürekli uzman doktorlar gözetiminde kontrollerin yapıldığını belirten Başhekim Op. Dr. Eraslan, vatandaşların hastaneye gelerek testlerini yaptırmalarını istedi.
Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aşır Eraslan, şeker ve diyabete karşı vatandaşların beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu, vatandaşların fastfoodlardan uzak durmalarını, düzenli spor yapmalarını istedi.
Özellikle kilolu hastalarda başta tansiyon ve şeker gibi metabolik rahatsızlıkların görülebileceğini belirten Başhekim Op. Dr. Aşır Eraslan, ayrıca bunlar gibi bir çok hastalığa da temel oluşturarak bu gibi rahatsızlıklara davetiye çıkarttığını ifade etti. Şekerin ise insanı içten içe yediğini anlatan Op. Dr. Aşır Eraslan, “Şeker insanı gizliden gizleye yer bitirir, göz, kalp, böbrek gibi rahatsızlıkları tetikler.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz