Polatlı'dan Afrika’nın yaralarının sarılması için 45 bin lira toplandı

Yaklaşık 40 milyon insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı Afrika’ya tüm Türkiye’nin olduğu gibi...

Yaklaşık 40 milyon insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı Afrika’ya tüm Türkiye’nin olduğu gibi Ankara’nın Polatlı ilçesi de kayıtsız kalmadı. Polatlı İş Adamları Derneği (POLİAD), Polatlı Özel Samanyolu Koleji, Polatlı Maltepe Dershanesi ülkeye gönderilmek üzere Kimse Yokmu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne 45 bin TL’lik bağış yaptı.
POLİAD Dernek binasında düzenlenen törenle yardım çeki Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı İbrahim Çiçek’e teslim edildi. Törene, POLİAD yönetim kurulu üyeleri, Fatih Yurdakul, Mustafa Akdoğan, Osman Karal, Samanyolu Koleji Müdürü Mehmet Maya, Maltepe Dershanesi Müdürü Orhan Çolak, Polatlı Feza Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Osman Tutucu katıldı.
Polatlı İş Adamları Derneği üyesi Fatih Yurdakul, Bizler Polatlı’dan işadamları olarak, Samanyolu Koleji ve Maltepe dershaneleri olarak Dünya’da açlık çeken Somali halkına duyarsız kalmadıklarını söyledi. Yurdakul, “Somali’deki ilk başta insanlık daha sonra ki din kardeşlerimize bir nebze olsun yaralarını sarmak için onların açlıklarına bir nebze olsun yiyecek verebilmek için kimse yok mu aracılığı ile kimselerin kimsesi olan bu kardeşlerimize bunları ulaştırmak istiyoruz. Bu yardımları Afrika’ya ulaştırdığı için kimse yok mu yada teşekkür ediyorum.” dedi.
Özel Samanyolu Koleji Müdürü Mehmet Maya, Afrika’ya Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla öğrencileri ve velileri ile böyle bir katkıda bulunduklarını belirterek, “İnşallah bunun devamı gelir şu Ramazan ayı ikliminde bunun devamının daha yoğun bir şekilde geleceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Polatlı Maltepe Dershanesi Müdürü Orhan Çolak ise günde 3 kişinin öldüğü 3 milyon insanın açlık içinde kıvrandığı Somali’ye kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını dile getirerek, “Biz de buraya bir katkımız olsun istedik. İnşallah bütün Polatlılı hemşehrilerimizin kimse yok mu derneği aracılığıyla. Hem de başka kanallar aracılığı ile Somali’ye yardıma davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.
Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Müdürü İbrahim Çiçek, Polatlı İşadamları Derneğine, Samanyolu Kolejine, Maltepe Dershanelerine Afrika’daki insanlığın ölmediğini gösterdiklerinden dolayı, hemde yapmış oldukları katkıdan dolayı şahsım ve derneğim adına ve oradaki yapılacak yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz