POLİAD, TUSKON’un zirvesinde Polatlı’nın gıda ürünlerini dünyaya tanıttı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun Dünya Ticaret Köprüsü etkinliğine katılan Polatlı İşadamları Derneği (POLİAD),...

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun Dünya Ticaret Köprüsü etkinliğine katılan Polatlı İşadamları Derneği (POLİAD), Polatlı’nın gıda ürünlerini zirveye katılan ülkelere tanıttı.
Türkiye’nin önemli tahıl ambarlarından olan Polatlı’da üretilen soğan, kimyon, çekirdek, buğday gibi gıda ürünlerini Polatlı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Hasdoğan ve beraberindeki dernek üyeleri TUSKON tarafından İstanbul’da düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü zirvesine katılan ülkelere tanıtma fırsatı buldu.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın açılışı yaptığı zirvede Dernek Başkanı Mehmet Hasdoğan, başta Brezilya, Çad, Mısır, Sudan, Filipinler, Umman ve Bangladeş gibi ülkelerle ticari görüşmeler yaptı.
Hasdoğan, TUSKON’un programlarına ilk defa katıldığını söyledi.
Tercümanlar aracılığı ile yabancı ülkelerin iş adamları ile görüştüğünü anlatan Polatlı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Hasdoğan, "Dünya’nın değişik ülkelerinde gelen 750 yabancı, Bin yerli iş adamı ile görüşme ve tanışma fırsatı bulduk. Polatlı’da üreticilerimizin ürettikleri soğan, çekirdek, buğday ve kimyonu yüze yakın yabancı iş adamına tanıttık. Bu ürünlere özellikle Brezilya, Bangladeş, Filipinler, Çad ve Mısır özellikle büyük ilgi gösterdi. TUSKON aracılığı ile bu ülkelerle ticari ilişkilerimizi daha da ilerletmeyi düşünüyoruz. Dünya ile Türkiye arasında ticaret köprüsü kuran TUSKON’na bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz