POLİAD'dan 'kurumsallaşma' konulu seminer

Ankara Polatlı İşadamları Derneği (POLİAD), üyelerine aile şirketlerinde kurumsallaşmayı anlattı. Dernek konferans salonunda düzenlenen...

Ankara Polatlı İşadamları Derneği (POLİAD), üyelerine aile şirketlerinde kurumsallaşmayı anlattı.
Dernek konferans salonunda düzenlenen ‘Aile şirketlerinden kurumsallaşma ve kurumsal yönetim’ konulu konferansta Kurumsal Gelişim Danışmanı Dr. Tugay Keçeci, dernek üyelerine, aile şirketi kavramı ve genel içeriği, kurumsallaşma süreci etkenleri, kurumsallaşmanın kazandırdıkları, genel kurumsallaşma aşamaları konularında bilgiler aktardı.
Çeşitli meslek gruplarında şirketleri olan iş adamları şirketlerini nasıl kurumsallaştıracakları, ve işlerini daha profesyonel olarak nasıl yapabileceklerin konusunda Kurumsal Gelişim Danışmanı Dr. Tugay Keçeci’den bilgi aldı. Dr. Keçeci, Türkiye’de ki şirketlerin yüzde 90’nın aile şirketi olduğunu söyledi. İnternetin iş dünyasına hızlı bir giriş yaptığını hatırlatan Dr. Tugay Keçeci, bugün iş dünyasının klasik anlamda iş yapamaz hale geldiğini belirtti. 10 yıl öncesine göre şube açmanın çok kolay hale geldiğini vurgulayan Dr. Tugay Keçeci, "Artık bugünün iş adamları, iş dünyasını ve yeni gelişmeleri takip etmezse iş yapamaz hale gelirler. Dünyanın konjonktürüne uyum sağlayamazlarsa esnaf gibi iş yapacaklar." dedi.
Dünya pazarına hakim olan Çin’in artık seramik değil, seramik fabrikası sattığına dikkat çeken Kurumsal Gelişim Danışmanı Dr. Tugay Keçeci, "Ürünleri bire bir aynı yapan yüzlerce firma var. Sizin tercih edilebilirliğinizin söz konusu olması için ve markalaşmak için şirketin yapılanmasında değişime gitmek zorundasınız. Klasik anlayıştan çıkıp, kurumsallaşmak gerekli. Bugün yapmış olduğunuz bir ürün sadece Türkiye için değil Dünya ticaretinde rekabet edebilir hale gelmesi lazım." diye konuştu.
TSE ve ISO belgesi almanın bir dönem şirketin kalitesini gösterdiğini ama şimdilerde bunun zorunlu hale geldiğini hatırlatan Dr. Tugay Keçeci, eskisi gibi ürün bazında değil, satış bazında da rekabet haline gelindiğini ifade etti. Aile şirketlerinde yaşanan en büyük sıkıntının ailenin şirketin iç işlerine karışması olduğunu dile getiren Dr. Tugay Keçeci, kurumsallaşma olmazsa aile ve şirket arasında gidip gelindiğini söyledi. Dr. Keçeci şöyle konuştu: "Üretim ve satış olmadan şirketin ayakta durması mümkün değildir. Hatır ile şirket dönmez. Şirketlerde işleri yürütürken kapitalist felsefeyi benimsememiz lazım. Yani para döngüsü gerçekleşmelidir. Şirketin başında bulunan kişinin vakti çoğu zaman denetleme ve kontrolle geçiyor. Vaktinin çok az bir kısmını gelecek için ayırıyor. Hep bir müdür gibi çalıştığımız için gelecek için düşünemiyoruz. Marka eşittir güvenirliliktir. İsmi doğru kullanmamız lazım. Yanlış kullandığımız zaman markalaşmanın değeri olmaz. Markada yanlış uygulandığı zaman bütün itibarin kaybolmasına neden olur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz