Poliçe ne demek? Poliçe kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem Orta Asya hem de Anadolu coğrafyasında şekillenmiş, özgün bir dildir. Pek çok kişi Türk dili ile yakından ilgilendiğinde hem dilbilgisi yapısı hem de kelime çeşitliliği bakımından bu özgünlüğü fark eder. Özellikle orijinal dili Türkçe olan kitaplar, bu özgünlüğün ve çeşitliliğin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bu kitapları okurken sık rastlanan durumlardan biri de kelimelerin anlamlarının merak edilmesidir. Anlamı yaygın olarak bilinmeyen kelimelerden biri de Poliçe şeklindedir.. Türkçede sık sık kullanılan Poliçe kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, belirli zaman dilimlerinde değişmiş ve gelişmiştir. Bu değişim günlük kullanımlara da yansımıştır. Bazı dönemlerde popüler olan kelimeler bazen daha az kullanılmaktadır. Ancak bu kelimeler yaygın olmasa da hala gündelik dilin içerisinde varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle bilinmeyen pek çok kelime ile karşılaşılır. Anlamı merak edilen kelimelerden biri de Poliçe şeklindedir. Peki, Poliçe ne demek?

Poliçe Ne Demek? Poliçe TDK sözlük anlamı nedir?

  • Poliçe kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır.
  • Poliçe kelimesinin kökeni İtalyanca dilidir.
  • Poliçe kelimesinin İtalyanca dilindeki karşılığı polizza şeklindedir.
Reklam
Reklam

Poliçe TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Belirli bir sürenin sonunda belirli bir parayı kendi adına veya bir başkasının emrine ödemesi için alacaklının borçluya yazdığı bildiri
  2. Sigorta senedi

Poliçe Kelimesinin Kullanıldığı Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

poliçe çekmek

Poliçe Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

açık poliçe ek poliçe sigorta poliçesi
Anahtar Kelimeler: