Polikart'ı Hakeden Çocuklar Ödüllendirildi

 Antalya Emniyet Müdürlüğünce uygulanan "Gelecek eğitimle gelecek (POLİKART)" projesi kapsamında trafikte örnek davranışlarından dolayı polikart almaya hak kazanan çocuklar ödüllendirildi. 

Antalya Emniyet Müdürlüğünce uygulanan "Gelecek eğitimle gelecek (POLİKART)" projesi kapsamında trafikte örnek davranışlarından dolayı polikart almaya hak kazanan çocuklar ödüllendirildi. Polikart ile ödüllendirilen 3 çocuğa hediye veren Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, projenin öğrencilerin kişilik gelişimlerine yön vermek, sosyalleşme süreçlerine katkıda bulunmak, olumlu davranışlarının ödülendirerek pekişmesini sağlamak amacıyla uygulandığını söyledi. Sağlam, projeyle kişisel güvenliklerini sağlama konusunda bilinçlerini arttırmak, trafik kurallarını küçük yaşta benimsemelerini sağlamak, sınıf içi olumlu davranışlarını pekiştirmek ve olumsuz davranışlarını en aza indirmeyi de hedeflediklerini kaydetti. Bu kapsamda trafikte örnek davranışlar sergileyen öğrencilere öğretmenleri tarafından polikart verildiğini anlatan Sağlam, belirli bir polikart sayısına ulaşan çocuklara çeşitli hediyeler verdiklerini ifade etti. Sağlam, trafikte kurallara uymanın hayati önemi olduğunu ve her yıl terörden daha fazla trafikte can kaybının yaşandığını vurguladı. Sağlam, tatil dönemlerinde bisiklet, elektrikli bisiklet ve motosiklet kullanımının daha da arttığını, çocukların güvenli bisiklet sürebilmesi için trafik kurallarını öğrenmeleri gerektiğini, bunun için de yeni eğitim öğretim döneminde okullarda trafik konusunda eğitimlerin arttılacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: