Polis, 200 kamerayı inceleyerek Leman Kültür’ü kurşunlayanları buldu

Eskişehir'de Ocak ayında Leman Kültür'ü kurşunlayan aralarında bir devlet memurunun da bulunduğu 16 kişi, polisin...

Eskişehir'de Ocak ayında Leman Kültür'ü kurşunlayan aralarında bir devlet memurunun da bulunduğu 16 kişi, polisin titiz çalışması sonucu yakalandı. Polis, bölgedeki 200 kamerayı büyük bir dikkatle inceleyerek önce olayı gerçekleştiren zanlıları tespit etti, ardından delilleri toplayarak failleri gözaltına aldı. Zanlılardan 15’i adliyeye sevk edilirken, kurşunlama olayının çete üyelerinin işyeri sahibinden sigara yasağını bahane ederek 1 milyon TL haraç istediği, işletmecinin istenen haracı vermeyince gözdağı vermek amacıyla kurşunlanma olayının gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Merkez Tepebaşı ilçesi İsmet İnönü Caddesi Hacı Hüsnü Sokak'ta bulunan Leman Kültür Merkezi, 22 Ocak 2012 günü saat 23.20 sıralarında otomatik silahla tarandı. İşyerinin bazı camları kırılırken, servis yapmakta olan bir garson olayda ağır yaralandı. Olayın akabinde, işyerinde 33 adet boş kovan ve çok sayıda mermi çekirdeği bulundu. Olayı gerçekleştirenler kayıplara karışırken polis faillerin bulunması için yoğun bir çalışma başlattı. Oluşturulan özel ekip, kentteki mobese kameralarının yanı sıra çevredeki 200 kameranın kayıtlarını incelemeye aldı. Özel ekip, kamera kayıtları geceli gündüzlü dakika dakika izleyerek önce kurşunları sıkan zanlıları tespit etti. Ardından istihbarat çalışmalarına başlayan polis, delileri topladıktan sonra olayı gerçekleştiren biri kamu görevlisi 16 kişiyi gözaltına aldı.

SİGARA YASAĞI İLE HARAÇ İSTEDİLER

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda, önce A.Y., H.B., S.Ö., S.Y. ve İ.E.Y. isimli şüphelilere ulaştı. Yapılan soruşturmada, zanlıların işsiz ve çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan diğer şahıslarla birlikte hareket ederek İsmet İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Leman Kültür isimli iş yerinin önce eski sahibinden 1 milyon TL haraç istedikleri ve bu amaçla tehdit, kurşunlama ve yaralama olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Silahlı suç örgütüne yönelik olarak 4 ay boyunca sürdürülen soruşturmada yeterli delillerin elde edilmesi ile birlikte çalışmaları genişleten polis, Eskişehir başta olmak üzere Balıkesir merkez ve Bandırma, Erdek, Edremit ve Susurluk ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlenerek H.B., S.Ö., S.Y., İ.E.Y., S.T., H.Y., N.T., M.A., M.O., K.B., O.K., S.İ., E.S.A., E.B., E.T. ve O.B. isimli 16 şüpheli gözaltına alındı. Şühelilerden H.Y polisteki sorgusundan sonra serbest bırakıldı. Diğerleri şüpheliler adliyeye sevk edildi. Biri kamu görevlisi, biri müteahhit, biri de Eskişehir’de birahane sahibi olan şahısların ilk önce Leman Kültür Merkezi'ne “sigara yasağı’ nedeniyle ihbarda bulunarak işyerini her gün bastırırız. Sonra da ruhsatını iptal ettiririz.” diyerek, 1 milyon TL haraç istedikleri, haracı alamayınca, Balıkesir’den çağırdıkları şahıslara, işyerini kurşunlattıkları belirlendi.

Reklam
Reklam

16 şüphelinin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 3 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 101 adet tabanca mermisi, 45 adet av tüfeği fişeği, 5 adet boş tabanca şarjörü, 2 adet bıçak, 1 adet plastik jop, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet sahte sürücü belgesi, 29 kök Hint keneviri, 12 adet değişik iş yerlerine kesilen sigara içilmesi yasağına ait ceza tutanağı, 14 adet bilgisayar, 1 adet flash disk ele geçirildi.

Şüphelilerden 15’i, "silahlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında, iş yeri kurşunlama, ateşli silahla insan öldürmeye teşebbüs, 6136 sayılı kanuna muhalefet, genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek, nitelikli yağma, şantaj, tehdit, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçlarından adli makamlara sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: