Polis, 342 bin TL’nin dolandırıcılara gitmesini önledi

"TC Kimlik numaranız kopyalanarak banka hesaplarınız terör örgütünün eline geçti" sözleriyle 2 kişiyi dolandırmaya çalışan...

"TC Kimlik numaranız kopyalanarak banka hesaplarınız terör örgütünün eline geçti" sözleriyle 2 kişiyi dolandırmaya çalışan şahıs yakalandı. Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da ikamet eden Hakkı Tabancaoğlu ile Ali Selen, bankada görevli polis timlerinin dikkati sonucu son anda dolandırılmaktan kurtuldu. Kendini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalışan Şanlıurfa’nın Akçakale nüfusuna kayıtlı İ.B. (19) bankada para çekmeyi beklerken yakalandı.
Bir banka ATM’sinde telaşlı hareketleriyle dikkat çeken Hakkı Tabancaoğlu’nun durumundan şüphelenen polis timleri harekete geçti. Hakkı Tabancaoğlu ile görüşen ve telaşının nedenini soran polis timlerinin dikkati dolandırıcılığın oraya çıkmasını sağladı. Kendisini telefonla arayarak cumhuriyet savcısı olduğunu söyleyen bir kişinin hesap numarasına 10 bin 47 lira transfer ettiğini söyleyen Hakkı Tabancaoğlu, “Beni arayan kişi kendini Cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. TC kimliğimin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, bu durumun düzeltilmesi için belli bir miktar paranın bankaya yatırılması gerektiğini söyledi. Bu nedenle bankaya geldim. Ancak benim telaşımı gören polis memuru arkadaşlarımız gelip beni uyardı, parayı hesaba havale ettiğimi söyleyince de banka yetkilileriyle irtibata geçip hesabımı bloke ettirdiler. Bu şekilde havale ettiğim parayı dolandırıcı kullanamadan bloke ettik. Allah polis memuru arkadaşlarımızdan razı olsun, onlar sayesinde kurtuldum.” dedi.
Yine aynı kişi tarafından bu kez komiser olarak aranan Ali Selen ise kendisini arayan kişinin aynı şeyleri söyleyerek para istediğini anlattı. Kendisinin parayı yatırmak için bankaya gittiğinde güven timlerinin uyarısı ile dolandırılacağını anladığını aktaran Selen, “Polis beni uyarmasaydı kaybım büyük olacaktı.” dedi.

Reklam
Reklam

DOLANDIRICI ŞANLIURFA'DA BANKADA YAKALANDI
Aynı dolandırıcının gün içinde iki kişiyi daha arayarak, aynı yöntemle hesabına para aktarılmasını istemesi üzerine dolandırıcının hesap numarasından Şanlıurfa Akçakale ilçesinde yaşadığı tespit edildi. Akçakale emniyetiyle irtibata geçen Hatay Emniyeti, dolandırıcı şahsın bilgilerini verdi. Bu bilgiler ışığında hareket eden Akçakale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dolandırıcı 19 yaşındaki İsa Buluç’u bankadan parayı çekmeye çalışırken suçüstü yakaladı.

EMNİYET MÜDÜRÜ KILIÇ VATANDAŞLARI UYARDI
Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, vatandaşları telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Özellikle yılbaşının yaklaştığı bu günlerde “Kampanyadan para kazandınız' ya da 'hesaplarınız örgütün eline geçmiş” gibi sözlerle telefonla dolandırılan vatandaşların sayısındaki artış nedeniyle polis timlerinin büyük dikkatle çalıştığını söyledi.
Bugüne kadar güven timlerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda, 21 telefonla dolandırıcılık olayında vatandaşın 342 bin lira yatırmasının önüne geçildiğini anımsatan Kılıç, “Vatandaşlarımızın canı bizim için ne kadar önemliyse malı da bir o kadar önemlidir, kimse bu tür dolandırıcılık oyunlarına düşmesin.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz