Polis adayı 90 öğrenci bir haftada sigarayı bıraktı

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nda, sigarayla mücadale için önemli bir proje hayata geçirildi. "Sigarasız...

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nda, sigarayla mücadale için önemli bir proje hayata geçirildi. "Sigarasız Mutlu Bir Yaşam" adıyla başlatılan kampanya kapsamında 162 öğrenci doktor kontrolünde tedaviye başlarken bir haftada 90'ı sigarayı barıktı.

Kampanya çerçevesinde, okulun spor salonunda bir seminer düzenlendi. Burada konuşan Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Muzaffer Adem, sigara kullanan 270 öğrenci arasında anket çalışması yapıldığını, 162'sinin doktor kontrolünde ilaçla tedaviye başladığını söyledi. Bir hafta gibi kısa bir süre içinde 90'ı aşkın öğrencinin sigarayı bıraktığını kaydeden Müdür Adem, kampanyanın eğitim dönemi sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Seminere konuşmacı olarak katılan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Balcı ise polis teşkilatının bağımlılıkla mücadele ettiğini, sigaranın da önemli bir bağımlılık türü olduğunu vurguladı. İnsanların özgürlüklerini kimseyle paylaşamayacağını, bağımlılığın insanı esir ederek özgürlükleri kısıtladığını anlatan Balcı, ''Günde 25-30 kişi trafik kazasında ölünce, trafik canavarı gündemden düşmüyor. Günde ortalama 300 kişi sigara, 100 kişi ise alkole bağlı rahatsızlıklardan ölüyor fakat bunlar konuşulmuyor. Bağımlılık yapıcı madde üretimi, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.'' dedi. İnsanlık için en büyük tehlikelerden birinin bağımlılık olduğunu belirten Yeşilay Cemiyeti Başkanı Balcı, bağımlılık türleri arasında sigara, uyuşturucu, alkol, internet ve ekran bağımlılığının da yer aldığını, bunlara karşı ciddi mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Muharrem Balcı, devlet eliyle şans oyunları oynatılmasını da eleştirdi.

İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Vakkas Benli da sigaranın yol açtığı hastalıklardan Türkiye'nin tedaviye yılda 50 milyar dolar harcadığını kaydetti. Tütün ve tütün mamulleriyle mücadele kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Benli, Türkiye tütün kullanımında ilk 10 ülke arasında yer alırken mücadele konusunda ilk üçe girdiğini söyledi. İzmir'de sigara bırakma polikliniği sayısının 20'ye ulaştığını ve ancak üç ay sonraya randevu verilebildiğini belirten İl Sağlık Müdür Yardımcısı Benli, sigarayı bırakmanın bir insanın yaşamı boyunca verebileceği en doğru karar olduğunu söyledi. Seminerde daha sonra Doç. Dr. Ahmet Bölükbaşı, sigaranın vücutta yol açtığı zararları anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz