Polis Adayları, Çanakkale Ruhunu Gaziantep’e Getirdi

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Çanakkale Savaşı’nda verilen mücadeleyi, 3 aylık bir zamanda hazırladığı...

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Çanakkale Savaşı’nda verilen mücadeleyi, 3 aylık bir zamanda hazırladığı panoramik sergiyle tekrar yaşattı. Top, mermi ve tüfek sesleriyle Çanakkale Cephesi’nin yansıtılmaya çalışıldığı sergiyi gezenler, gerçeğine yakın olarak yapılan anıtın önünden geçerken de duygu dolu anlar yaşadı.

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu’nun spor salonunda gerçekleştirilen sergiyi gezenleri ilk olarak Çanakkale ve kahramanlarının fotoğrafları karşıladı. Daha sonra, top, tüfek, mermi ve uçak sesleri arasında mevziden geçildi. Sergide de Çanakkale Savaşı’nda kullanılan askeri malzemelerden, kağnılara kadar bir çok malzeme yer aldı. Çanakkale’deki anıt mezarlarının da benzerlerinin bulunduğu sergide, katılımcılar tek tek çiçek bıraktı. Savaşın hikayeleri de sergiyi gezenleri duygulandırdı. Sergiyi ziyaret eden öğrencilere de Çanakkale Zaferi’ni anlatan çeşitli kitaplar hediye edildi.

Reklam
Reklam

Derslerin yanında sosyal faaliyetlere de ağırlık verdiklerini söyleyen Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, polis adaylarının, birçok kişinin Çanakkale’ye gidemeyeceğini bildiği için, Çanakkale’yi Gaziantep’e getirme yönünde bir çalışma başlattığını anlattı. Sergiyi hazırlamak için de 3 ay boyunca yoğun çaba sarf edildiğini kaydeden Metli, Çanakkale’de yaşananların çok güzel bir şekilde yansıtıldığını belirtti. Metli, serginin 3 gün boyunca devam edeceğini belirterek, öğrencileri sergiyi gezmeye davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: