Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne 100 Öğrenci Alınacak

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin 2013 yılı başvuru şartları ve sınav bilgileri açıklandı. 2013-2014 eğitim-öğretim...

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin 2013 yılı başvuru şartları ve sınav bilgileri açıklandı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne 100 erkek öğrenci sınavla alınacak.

Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin erkek çocukları ile Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit, muharip ve malul gazi erkek çocuklarının ise giriş şartlarını taşımaları ve sınavda yeterli puanı almaları durumunda, 100 kişilik kontenjanın dışında tutularak kabul edilecekler. Sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibari ile 22 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. (01 Ekim 1992 tarihinden sonra doğmuş olmak) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde ise önceki yaşa göre işlem yapılacak.

Reklam
Reklam

Lisans eğitimine alınacak lise mezunları için 2013 LYS sınavında (TM-1, TM-2, TM-3, MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TS-1, TS-2) puan türlerinin herhangi birinden 340 ham puan, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin erkek çocukları ile Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit, muharip ve malul gazi erkek çocukları için ise yine aynı puan türlerinin herhangi birinden 306 ham puan veya daha yukarı puan almış olması isteniyor.

Bağımlılık derecesinde alkol, kumar alışkanlığı bulunmamak, uyuşturucu veya psikotrop maddeler hiç kullanmamış gerekiyor. Yasadışı ideolojik amaçlı faaliyetlere, anarşi ve terör eylemleri ile bu tür toplantı, yürüyüş ve mitinglere karışmamış, desteklememiş, katılmamış olması da isteniyor. Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına ve diğer organlarına üye bulunmaması gerekiyor.

Polis Akademisi Döner Sermaye İşletmesi Halkbank Gölbaşı/Ankara Şubesi TR 26 0001 2009 3850 0080 000016 nolu hesabına 50 lira sınav ücreti yatırılacak. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocuklarından Genel Müdürlükçe, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit, muharip ve malul gazi çocuklarından ise Genelkurmay Başkanlığınca düzenlenecek olan şehitlik, vazife malullük, muharip ve malul gazilik belgesi isteniyor.

Reklam
Reklam

Bu şartları taşıyan adaylar için başvuru şekli ve sınav tarihleri Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandıktan sonra www.pa.edu.tr internet adresinden ilan edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: