Polis Akademisi kamp için Didim'de

Polis Akademisi’nin her yıl Didim’de gerçekleştirdiği yaz kampı bu yıl 456 öğrenci ile başladı.

Polis Akademisi heyeti ve öğrencileri yaz kampının başlaması dolayısıyla Didim Belediye Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Törene, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı ve Kamp Başkanı 1.Sınıf Emniyet Müdürü Hamza Altıntaş, Polis Akademisi Dekan Yardımcısı ve 3.Sınıf Emniyet Müdürü Murat Kurt, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ile Polis Akademisi Komiser ve Öğrencileri katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Polis Akademisi Başkan Yardımcısı ve Kamp Başkanı 1.Sınıf Emniyet Müdürü Hamza Altıntaş, Polis Akademisi olarak birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrenciler için yaptıkları uygulamalı kamp eğitiminin başladığını ve 22 Temmuz tarihine kadar süreceğini söyledi.

Altıntaş, “Polis Akademisi, sadece mesleki eğitim veren bir yüksekokul kimliğinden günden güne güvenlik alanında eğitim veren, bu eğitimiyle dünyaya örnek olan, standartların üstünde bir üniversite kimliğine dönüşmeye başlamış ve bu alanda hep belli bir mesafe kat etmiştir. 2011 yılında Polis Akademisi, dünya Polis Akademileri Birliği’ni kurmuş ve halen bu birliğin başkanlığını yürütmektedir. Bu birlikte halen 35 ülke üyedir. Hindistan gibi 1 milyarı geçkin büyük ülkeler de bu birliğin üyeleridir. Çin ve diğer büyük ülkeler gözlemci olarak katılmış ve önümüzdeki yıllarda bu birliğe katılacaklarını bildirmişlerdir. Bu göstermektedir ki Polis Akademisi, güvenlik alanında verdiği gerek temel eğitim, gerekse hizmet içi eğitimlerle dünyada belli bir yere gelmiş ve herkesin hüsnü kabulüne mazhar olmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

Bu dönemde birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen toplam 427 öğrencinin bulunduğunu ve Ankara’da çeşitli üniversitelerin mühendislik ve hukuk gibi çeşitli bölümlerinde teşkilatları adına okuyan 29 öğrenci olmak üzere 12’si bayan toplam 456 öğrencinin kamp eğitimine katıldığını belirten Polis Akademisi Başkan Yardımcısı ve Kamp Başkanı 1.Sınıf Emniyet Müdürü Hamza Altıntaş, “Kamp eğitimi bizim öğrencilerimizin gerek fiziksel açıdan, gerek ruhsal açıdan, gerek polislerin beklendik davranışların kazanabileceği modül eğitimi verilen bir eğitim dönemidir” dedi.

Altıntaş, bu eğitim dönemini çok önemsediklerini kaydederek, bu eğitim döneminde öğrencilere atış, spor, beden, yüzme, takım çalışması ve fiziki kondisyon gibi meslek alanında, daha sonra faydalı olacağı fiziksel davranışlar ve takım çalışmasının öğretildiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: