Polis akıllı sınıflarda senaryolu atış yapacak

Emniyet Genel Müdürlüğünce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile koordineli Uzaktan Eğitim Kapsamında Akıllı Sınıf...

Emniyet Genel Müdürlüğünce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile koordineli Uzaktan Eğitim Kapsamında Akıllı Sınıf Oluşturma Projesi kapsamında Adana'da açılan akıllı sınıf Vali Hüseyin Avni Coş'un da katıldığı toplantı ile tanıtıldı.

Bölge illerine de hizmet verecek Adana Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlı akıllı sınıf ve senaryolu atış poligonu açıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş, açılıştaki konuşmasında, güvenlik kuvvetlerinin suç ve suçlularla mücadele ederken hatalarını en aza indirmek için elektronik ortamlardan da faydalandığını söyledi. Coş, polisin artık senaryolu eğitimle ani olaylarda silahı daha iyi kullanacağını bildirdi. Emniyet Müdürü Mehmet Avcı da Emniyet Genel Müdürlüğünce kurulan sistemle zamandan tasarruf sağlandığını belirterek, polisin daha iyi eğitim görmesine imkan sağlandığını anlattı. Avcı, akıllı sınıfın 200 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bu arada, bir polis memuru da bir rehin alma olayına tabancası ile katıldı. Senaryo gereği, rehin alan kişilerle çatışan polis memuru atışlarını başarı ile tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz