Polis, AKP'lileri copla dağıttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da GAP Eylem Planı'nı açıklayacağı Ziya Gökalp Kapalıspor Salonu önünde AKP'li görevliler ile polis arasında arbede çıktı.

AKP'nin Diyarbakır çıkarmasından ilginç kareler için tıklayın...

Salona davetlilerin alınması sırasında AKP'li görevliler ile çevik kuvvet polisi arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında polis cop kullanarak görevlileri dağıttı. Kısa süren gerginliğin ardından salonda bulunan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırık ve İskan Bakanı Faruk Özak dışarıya çıkarak olay hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Tören salonuna girişinde Diyarbakırspor Taraftar Derneği üyeleri Başbakan Erdoğan'a, Diyarbakırspor atkısı verdi.

KÜRTÇE 'GÖZÜNE KURBAN OLAYIM' DÖVİZİ

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinde 55 bin kişiye hitap ettiği Diyarbakır'a gelişinde Başbakanlık otobüsünden halkı selamlayarak, tören salonuna geldi. Erdoğan'ı karşılayan coşkulu kalabalığın açtığı Kürtçe dövizler dikkat çekti. Bir süredir sağ gözünde enfeksiyon geçiren Erdoğan'a Diyarbakırlılar, Kürtçe "Ez Kurbana Çave teme (Gözüne kurban olayım)" yazılı döviz ile geçmiş olsun temennisinde bulundu. Yine Kürtçe "Bete Nabe (Sensiz Olmuyor) dövizi de dikkat çekti.

AKP'nin Diyarbakır çıkarmasından ilginç kareler için tıklayın...

Törenin yapıldığı Ziya Gökalp Spor Salonu'nun dışındaki coşkulu kalabalığın elindeki bir döviz daha dikkat çekiciydi. Yargıtay bildirisine tepki gösteren dövizde, "Vışş egemenlik yargınınmış" ifadelerine yer verildi.

GÖZLÜKSÜZ İLK DEFA

Bir süre önce gözünden rahatsızlanan Başbakan Erdoğan, 19 Mayıs'tan beri güneş gözlüğüyle kameralar karşısına çıkıyordu. Erdoğan, Diyarbakır'da halkın karşısına o günden beri ilk defa gözlüksüz çıktı.

Reklam
Reklam

AKP'nin Diyarbakır çıkarmasından ilginç kareler için tıklayın...

OĞLUNU DA GÖTÜRDÜ

Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır Havaalanında Vali Hüseyin Avni Mutlu ile öteki ilgililer karşıladı. Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcıları Nazım Ekren, Hayati Yazıcı ve Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin ve Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da Diyarbakır'a geldi.

AKP'nin Diyarbakır çıkarmasından ilginç kareler için tıklayın...

GAP, 4 MİLYON KİŞİYE İŞ FIRSATI

Merkezi bütçeden ayrılacak payın yanısıra özel sektörün devreye sokulmasıyla yürütülecek projelerle birlikte yaklaşık 28 milyar YTL'lik yatırım planlandı. Meclis'ten geçen istihdam paketiyle de işizlik sigortası fonu kaynaklarından GAP'a yıllık 1.3 milyar YTL aktarılmasının önü açıldı.

AKP'nin Diyarbakır çıkarmasından ilginç kareler için tıklayın...

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı eylem planıyla yaklaşık 4 milyon kişiye yeni iş imkanı sağlanması hedefleniyor. Bölgeye Ilısu ile birlikte 2 yeni baraj daha yapılacak. 5 yılda tamamlanması hedeflenen proje, Türkiye ve bölgesini besleyebilecek bir gıda potansiyeline sahip bulunuyor.

Reklam
Reklam

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Bölücü terör örgütü PKK'ya ağır darbelerin vurulduğu dönemde yapılan Diyarbakır programı, yoğun güvenlik önlemleri altında geçti. Diyarbakır Emniyeti'ne bağlı 6 bin polis alarma geçerken, Başbakan Erdoğan'a 6 eskort araç başta olmak üzere özel harekat timleri eşlik etti.

AKP'nin Diyarbakır çıkarmasından ilginç kareler için tıklayın...

Çevre binaların çatılarına ve cami minarelerine keskin nişancılar konuşlanırken, bomba uzmanı köpeklerde Erdoğan'ın geçeceği güzergahta görev aldı.

'BURANIN BELEDİYE BAŞKANI NEREDE?'

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde programa katılmayan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e de yüklendi. Erdoğan 'Doğu ve G.doğu'da bazı yerel yönetimler var. Bu yönetimler hakkıyla kendilerine düşen pay neyse merkezi yönetimden alıyor.

AKP'nin Diyarbakır çıkarmasından ilginç kareler için tıklayın...Ancak verilen hizmete bakıldığında vatandaşa layık hizmet verilmiyor. Ama ne yapıyorlar. Kimlik siyasetini yapıyorlar. Ben isterdim ki bugün bu ilin belediye başkanı burada olsun. Diyarbakırlı kardeşim burada olmayana dersini verecektir.'

Reklam
Reklam