"Polis amca babam bizi öldürecek"

Çorlu'da eşi tarafından öldürülmekle tehdit edildiği iddia edilen bir kadın kendisini, 8 yaşındaki oğlu ile birlikte odaya kilitledi. Kendilerine arayarak yardım isteyen çocuğun ihbarını değerlendiren polis, anne ve oğlunu kurtardı. Başka bir odada saklandığı belirlenen baba gözaltına ise alındı.

Alınan bilgiye göre, olay, Muhittin Mahallesi Şebnem Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Çorlu'da aşırı alkollü olarak eve gelen 51 yaşındaki Kemal T., eşine küfürler yağdırmaya başladı. Kemal T. daha sonra eşine 'Seni öldüreceğim' şeklinde tehditler savurdu. Eşinden Neziha T. ise 8 yaşındaki oğlu ile birlikte kendisini yatak odasına kilitledi. Babasının "kapıyı açın" şeklinde bağırması üzerine korkan küçük çocuk polisi arayarak, "Polis amca babam bizi öldürecek, ne olur kurtarın, annemi öldürecek' diye yardım istedi. Küçük çocuğu verdiği adrese giden polis ekipleri uzun süre zili çalarak kapının açılmasını bekledi. İçerde sesler olduğu halde kapının açılmamasından şüphelenen polis ekipleri, nöbetçi savcıdan izin alarak içeri girdi. Kapıyı açan polis ekipleri eve girdiklerinde anne ile oğlun kendilerini yatak odasına kilitlediğini, baba Kemal T.'nin ise başka bir odada saklandığını belirledi. Anne ile oğlu yatak odasından çıkaran polis ekipleri baba Kemal T.'yi gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

İfadesine başvurulmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürülen Neziha T., "Eşim eve aşırı şekilde alkollü geldi. Sürekli olarak alkol kullanıyor. Bana ağza alınmayacak küfürler etmeye başladı. Tehditlerde savurarak 'seni öldüreceğim, sen beni aldatıyorsun' dedi. 'Silahımı alıp seni öldüreceğim' demesinin ardından korktum ve oğlumu alarak yatak odasına gittim. Oğlumda yatak odasına geçmemizin ardından kapıyı kilitledi ve polisi arayarak yardım istedi" dediği öğrenildi.

Eşinden şikayetçi olduğu öğrenilen Neziha T., polis ekipleri tarafından ifadesinin ardından evine götürüldü. Gözaltına alınan Kemal T.'nin ise suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Çorlu Adliyesi'ne sevk edilen Kemal T. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan Kemal T.'ye kabahatler Kanunu'na göre 69 TL para cezası kesildiği kaydedildi.

İHA