Polis böyle müdahale etti!

Reyhanlı’da 51 kişinin hayatını kaybettiği saldırı Ankara, Eskişehir ve Antalya'da
protesto edildi. Gösterilerde polisin eylemcilere müdahalesi sert oldu.


Karanfil Sokak’ta Reyhanlı protestosu yapan grup ile polis arasında olaylar çıktı.


Polis, eylemcilere biber gazı ile müdahale etti.


Yaşanan olaylarda 1 polis memuru ve 3 kişi yaralandı.


Biber gazından çevredeki vatandaşlar da etkilendi.


Kafasından yaralanan polis memuruna ilk müdahale olay yerine gelen ambulansta yapıldı.


Polis, bazı göstericileri gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

Hafta sonu nedeniyle kalabalık olan olayların yaşandığı Karanfil Sokak’ta, biber gazından etkilenen vatandaşlar çevredeki işyerlerine sığındı.


Biber gazından çok sayıda vatandaş etkilendi.


Esnaflar biber gazından etkilenenlere limon dağıttı.


Avukatların verdiği bilgiye göre gözaltına alınanların sayısının en az 5 olduğu öğrenildi.


Çok sayıda yaralının olduğu, gözaltına alınanların da polis tarafından darp edilerek ekip araçlarına alındığı öğrenildi. AA


Eskişehir’de Hatay’ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırıları protesto etmek için AK Parti il binasına yürümek isteyen gruba polis biber gazlı, tazyikli suyla müdahalede bulundu.


TOMA'lar tazyikli su sıkarken eylem yapılan meydandaki Necmettin Erbakan'a ait ''Bir milletin asıl gücü topu, tüfeği, yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençleridir'' sözünün yazılı olduğu afiş dikkat çekti.


Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı’nın da yürüyüşe katılarak destek verdiği gruptakiler çeşitli sloganlar attı.


Gruptakiler, Hamamyolu Caddesi ile İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi kesişiminde çevik kuvvet polisinin barikatıyla karşılaştı.

Reklam
Reklam

Koşarak barikatı aşmaya çalışan gruba polisler biber gazı ve tazyikli su sıktı.


Gazdan polisler, basın mensupları, eylemciler ile çevredeki bazı esnaflar da etkilendi.


Gazdan etkilenen bir kadına 112 ambulansında gerekli müdahalede bulunuldu.


Müdahale sonrasında dağılan gruptakiler tekrar Porsuk Bulvarı’nda toplandı. Burada sloganlar atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. DHA


Antalya'da Halkevi üyesi 60 kişilik grup, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşanan patlamada hayatını kaybedenler için temsili kefen giyerek, saldırıyı ve hükümeti protesto etti.


Öğle saatlerinde Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan grup, üzerlerinde kefenler, ellerinde saldırıyı ve hükümeti protesto eden dövizlerle yürüyüşe geçti. Sessiz yürüyüşte, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu istifaya davet eden, yaşanan patlamanın sorumlusu olarak Ak Parti iktidarını gösteren ve üzerinde Reyhanlı'daki patlamanın hemen sonrasında çekilen fotoğrafların yer aldığı dövizler taşındı.


Yürüyüşün ardından kentin işlek Kalekapısı'na gelen grup adına yapılan açıklamada Reyhanlı'nın Ak Parti iktidarı tarafından Suriyeli muhaliflerin ve El Kaide gibi terör örgütlerinin üssü konumuna getirildiğini söyledi. İktidarın Suriye'de iç savaşı derinleştirmesine yönelik bir politikayı yürüttüğünün iddia edildiği ve Reyhanlı'daki çifte patlamanın bu politikanın sonucu olduğunun savunulduğu açıklamanın ardından patlama hayatın kaybedenleri anmak adına temsili kefen giyen eylemciler sırt üstü meydana yattı.

Reklam
Reklam

Reyhanlı'daki patlamanın birinci haftasında gerçekleştirilen eyleme çevreden geçenler de alkışlarla destek verdi. Antalya'daki eylem ıslıklar, çalınan düdükler ve alkışlarla sona ererken Halkevi üyeleri eylemin ardından Kazım Özalp Caddesi'nde üzerinde siyah kurdelelerin olduğu yaka kartlarını Antalyalılara dağıttı.