Polis, CHP'li Bayraklı Belediyesi'nin ihale dosyalarına el koydu

İzmir'in Bayraklı ilçesi belediye binasında, mali polis ekipleri tarafından yapılan aramada, belediye birimleri tarafından yapılan...

İzmir'in Bayraklı ilçesi belediye binasında, mali polis ekipleri tarafından yapılan aramada, belediye birimleri tarafından yapılan birçok ihale dosyasına el konuldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, Bayraklı Belediyesi'nin Çamkıran semtindeki hizmet ve Osmangazi semtindeki Mali Hizmetler Müdürlüğü binalarında arama yaptı. 16. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı ile yapılan arama, polis ekiplerinin, öğle saatlerinde Bayraklı Belediyesi'nin Osmangazi semtinde bulunan Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne gelmesiyle başladı. Arama kapsamında bazı dosya ve evraklara el konuldu. El konulan evrakların bilirkişi incelemesi için kullanılacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Mali Büro Amirliği ekipleri, belediyede 24 farklı konuda inceleme yaptı. Buna göre, 2011 yılında 'doğrudan temin' yöntemiyle yapılan tüm ihale dosyalarına el konuldu. Bunlar arasında yemek alımları, araç alım ihaleleri, Kültür Sanat Müdürlüğü'nün bu zamana kadar yaptığı afiş, pankart, broşür, baskı ve dağıtım işleri de yer aldı. Operasyon kapsamında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sanat Müdürlüğü gibi birimler tarafından yapılan ihalelerin dökümanlarına da el konuldu. Belediye personelinin de mercek altına alındığı operasyonda, belediyede çalışan personelin listesi ve görev yerleri talep edildi. Belediyede geçtiğimiz günlerde personel konusunda müfettiş incelemesi yapıldığı ve personel sayısının fazlalığı konusunda rapor düzenlendiği iddia edildi.

Bayraklı Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir 16. Sulh Ceza Mahkemesi'nin arama izni ile Bayraklı Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden 24 adet satın alma işlemine ilişkin evrak alımına geldi. Evraklara konu işlem dosyaları Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü elemanlarından oluşan 3 kişilik bilirkişi heyetinin incelemesine sunulacağı öğrenildi. Bayraklı Belediyesi'ne Mülkiye Başmüfettişi tarafından 2 aydır sürdürülen teftiş halen sürmektedir. Kamuoyuna duyurulur." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz