Polis cinayeti davası ertelendi

İZMİR (İHA) - İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Gazinosu'nda 2 meslektaşını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polisin duruşma salonuna gelmemesi nedeniyle karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

18 Mart 2006 tarihinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Gazinosu'nun tuvaletinde çıkan kavgada 2 polis memurunu öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan M.S.G.'nin davasına, bugün İzmir Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Karar duruşması, sanık M.S.G.'nin Alaşehir Cezaevi'ne nakil olması nedeniyle duruşmaya katılamaması sonucu ileri bir tarihe ertelendi.

Reklam
Reklam

Duruşma sonrası öldürülen polis memuru Mehmet Tutakbala'nın annesi Ayşegül Tutakbala, oğlunun nasıl öldüğünün henüz aydınlatılmadığını belirtti. Ayşegül Tutakbala, "Bana oğlumun kendi silahıyla vurulduğunu söylediler ve daha sonra da kaza kurşunu dediler. Ancak bunu bir türlü kanıtlayamadılar. Bununla beraber sanık M.S.G. ifadelerinde, oğlum Mehmet Tutakbala'yı vurmadığını söylüyor. Eskiden kaza kurşunu dedikleri için oğlumu öldüreni affedebilirdim. Ancak bunun kaza kurşunu olduğunu 9 aydır kanıtlayamadılar. Bunun için artık affetmeyeceğim ve yetkililerden en kısa zamanda oğlumun nasıl öldüğünü açıklamalarını istiyorum" diye konuştu.
Görev yaptığı süre içinde iki kez soruşturma geçirdiği ve terör örgütü PKK sempatizanı olduğu belirtilen eski polis memuru M.S.G., 18 Mart 200 tarihinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Gazinosu tuvaletinde

tartıştığı Ömer Dilekçi ve Mehmet Tutakbala'yı vurarak öldürmüştü. Gözaltına alınarak tutuklanan M.S.G., "kasten adam öldürmek" suçundan yargılanıyor.

Reklam
Reklam