Polis, dolandırıcılık, hırsızlık ve aile içi şiddetle sanal mücadele yürütüyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü, kontör dolandırıcılığı, yankesicilik, evden hırsızlık, aile içi şiddet gibi konularda yaşanmış ibretlik...

Bursa Emniyet Müdürlüğü, kontör dolandırıcılığı, yankesicilik, evden hırsızlık, aile içi şiddet gibi konularda yaşanmış ibretlik olayları e-maille vatandaşa duyurarak, dikkatli olmasını istiyor. Polis, 'e-toplum destekli polislik' adı altında ibretlik olayların özetini her gün 140 bin vatandaşın e-mail adresine gönderiyor. Vatandaşlar ise emniyetten gelen mesajları sanal alemden arkadaşlarıyla paylaşıyor. Böylece polisin uyarıcı mesajları yüz binlerce kişiye ulaşıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, facebook, twitter, msn ve e-posta yoluyla vatandaşa 'tedbirinizi alın' diyor. Elektronik postalarda vatandaşları hırsızlık, dolandırıcılık, aile içi şiddet ve bilişim suçları başta olmak üzere çeşitli olaylarla ilgili uyarıyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlara gönderilen bir e-mailde arabaların hırsızların hedefi olabileceği vurgulanıyor. Uyarı mesajında, “Günümüz şehir hayatında her türlü ulaşımda kullandığımız araçlarımız bazen kötü niyetli şahısların hedefi haline gelebilmektedir. Özellikle araç içerisinde görünür vaziyette bıraktığımız değerli eşyalarımız kısa bir sürede hırsızlar tarafından çalınabilmekte ve mağdur olmamıza sebep olabilmektedir.” deniliyor.

Reklam
Reklam

TRAFİKTE YAŞANMIŞ İBRETLİK BİRKAÇ OLAY

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlara gönderilen bir mesajda trafikte yaşanan ilginç hırsızlık olayları şöyle aktarılıyor:

28 Mart 2012 tarihinde Yusuf T. isimli vatandaşın başından geçen bir olay: "Arabamla eve giderken eşim aradı. Marketten almam gereken bazı siparişler verdi. Yolumun üstündeki marketin yan tarafındaki sokak içerisine aracımı park ederek markete girdim. Hemen geleceğim için de ön koltuktaki bilgisayar çantasını ve cep telefonumu orada bıraktım. Döndüğümde aracımın kelebek camı kırılmış ve bilgisayar çantamla telefonum çalınmıştı. Bütün önemli evraklarım o çantanın içindeydi. Hemen gidip şikayetçi oldum. Ertesi gün polis tarafından çantamın bulunduğu haberi geldi. Bilgisayarım gitmişti fakat evraklarım elime geçti."

13 Ocak 2012 tarihinde Mahmut Z. isimli vatandaşın başından geçen bir olay: "Aracımla seyir halinde iken kırmızı ışıkta durdum. O anda yanımdaki kapı açıldı ve kim olduğunu göremediğim bir şahıs yan koltukta bulunan çantamı aldı ve gözden kayboldu. Nereden geldiğini ve ne tarafa gittiğini bile göremedim. Her şeyim o çantanın içindeydi. Hemen bağırarak yardım istedim, ama kimse oralı bile olmadı. Bu duyarsızlık beni çok üzdü. Polis ekipleri gelince olayı anlattım ve şikayetçi oldum."

Reklam
Reklam

11 Ekim 2011 tarihinde Hale R. isimli vatandaşın başından geçen bir olay: "Trafikte giderken arkamdan bir araç hafifçe aracıma vurdu. El frenini çektim ve durdum. Aşağı inince arkamdaki arabadan da bir erkekle bir bayan indi. Hemen özür dilemeye başladılar. Beraberce arabama baktık ve herhangi bir hasar göremeyince tekrar özür dileyerek araçlarına bindiler. Ben de aracıma bindim ve hareket ettim. Yaklaşık bir dakika sonra yan tarafa bırakmış olduğum çantama baktım, yerinde yoktu. Aracımda hasar olmadığı için bana vuran aracın plakasını da almadım. Muhtemelen bu şahıslar beni kandırıp çantamı çaldılar. Polis merkezine gittiğimde bu olayın dolandırıcıların kullandığı bir yöntem olduğunu öğrendim. Müracaatta bulundum ve şikayetçi oldum."

28 Temmuz 2010 tarihinde Aysel H. isimli vatandaşın başından geçen bir olay: "Hafta sonu ailemle alışverişe çıkmıştık. Aracımızı otoparka park edip büyük bir AVM'nin içine girdik. Yaklaşık iki saatlik bir gezintinin ardından eve dönmek için aracımın yanına döndüğümde gördüğüm manzara bizi çok üzmüştü. Aracımın arka koltuğuna bıraktığımız laptop çantamızı almak için hırsız camımızı kırarak laptopu almıştı. Etrafta hırsızı kimsenin görmemesi çok ilginçti. Gelen polis ekiplerinden öğrendim ki hırsızlar küçük metal bir aletle ve sessizce olayı gerçekleştiriyorlarmış. Bir daha görünür vaziyette aracımda eşya bırakmamayı acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: