Polis, dur ihtarına uymayan şüpheliyi vurdu

ANKARA (İHA) - Ankara'da bir okulun önünde devriye görevi yapan bir polisin dur ihtarına uymayan şüpheli kişi vurularak öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Cebeci Kız Meslek Lisesi önünde devriye görevi yapan Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, uyuşturucu sattığından şüphelendiği bir kişiyi aramak istedi. Polise karşı koyarak kaçmaya çalışan şüpheliye polis memuru ateş açtı. Polisin 11 el ateş ettiği şüpheli karnından yaralandı. Yaralı olarak kaçmaya çalışan şüpheli Saimekadın taksi durağında 06 T 3503 plakalı taksiyi anahtarı üzerindeyken gasp etti. Bu sırada diğer taksiciler de taksi ile kaçan şüpheliyi takip etti.

Reklam
Reklam

Takip sonunda Bentderesi Caddesi Sakalar Kavşağında kan kaybı nedeniyle durumu ağırlaşan şüpheli taksiyi durdurdu. Olay yerine gelen polis ekiplerince ambulansla Ankara Hastanesi'ne kaldırılan şüpheli kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Üzerinden kimlik çıkmayan 25 yaşlarındaki şüphelinin üst aramasında hayalet olarak tabir edilen glock marka tabanca ile bin YTL kadar nakit para ve değerli bir kol saati ele geçirildi. Şüpheliyi vuran polis memuru da ifadesine başvurulmak üzere karakola getirildi. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.