Polis, emniyet kemerini simülasyon aracıyla tecrübe edecek

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, ‘emniyet kemeri simülasyon aracı’ yaptırarak, trafik polislerinin emniyet kemerinin önemini daha iyi...

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, ‘emniyet kemeri simülasyon aracı’ yaptırarak, trafik polislerinin emniyet kemerinin önemini daha iyi anlamaları için uygulamalı eğitim verecek. Simülasyon aracı, daha sonra zaman zaman şehrin bazı bölgelerine kurularak, vatandaşın araca binerek deneme yapması sağlanacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı, Afyonkarahisar’da emniyet kemeri bilincini kazandırmak için emniyet kemeri simülasyon aracı ile vatandaşlara uygulama yaptırdı.
Afyonkarahisar Valisi Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Anıtpark'da kurulan simülasyon aracının tanıtımına katıldı. İlk olarak araca muhabir Ali Kemal Akan ile birlikte Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli bindi. 5 kilometre hızla ilerleyen araca kemer takmadan binen Türkmenli ve Akan, aracın takla atması üzerine sağa sola savrularak birbirlerinin üzerine düştü. Daha sonra kemer takan sürücü ve yolcu, araç takla atmasına rağmen emniyet kemeri sayesinde savrulmadı.
Simülasyon aracına binen bayan trafik polisi Eda Kaban ise zor dakikalar yaşadı. Kaban, aracın devrilmesi anında direksiyonu bırakarak bir yerlere tutunmaya çalıştı, ancak başaramadı. Kaban, 5 kilometrelik bir hızın, tedbir alınmadığı taktirde nasıl bir sonuç doğuracağını deneyerek öğrenme fırsatı bulduğunu belirterek, “Bundan sonra sürücülere kemer takmaları konusunda daha ısrarcı olacağım. Gerçekten kemer takmadığınızda kontrolsüz bir şekilde hareket ediyorsunuz. Olay anında zaten hiçbir şey aklınıza gelmiyor, her şeyi unutuyorsunuz adeta. Kemer taktığınızda ise direksiyon hakimiyetini kaybetmiyorsunuz. Kafanızı sağa sola çarpmıyorsunuz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ARACIN AYNISI YAPILACAK"
Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ise ilk defa böyle bir şeyi tecrübe ettiğini söyledi. Bazı şeylerin öneminin yaşanmadan anlaşılmayacağını gördüğünü ifade eden Türkmenli, şunları söyledi: “Emniyet kemerini buna dahil edebiliriz. Biz polisler, denetimlerimizde sürücülere hep emniyet kemerinin önemini anlatıyoruz. Ancak, bunu simülasyon aracında denedikten sonra daha iyi anladık.” Türkmenli, bu simülasyon aracının aynısını emniyet müdürlüğü olarak yaptıracaklarını, önce trafik ekipleri olmak üzere bütün personeli burada uygulamaya tabi tutacaklarını belirtti.
Vali İrfan Balkanlıoğlu da trafik daire başkanlığının gönderdiği araçta somut, canlı bir şekilde deneme yapıldığını söyledi. Balkanlıoğlu, "Sağda solda afişler görüyoruz. Ekipler söylüyor, biz bazen ihmal ediyoruz. Ancak, arabayı gördük. Sadece 5 kilometre hızla giden bir aracın devrilmesindeki pozisyonu, sürücü ve yolcuların durumunu gördük. Aradaki farkı görmüş olduk. Yaşamayınca bilemiyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz