Polis 'faili meçhul' kazayı 5 ayda bin kişi ile görüşerek çözdü

Adana’da bir kişinin hayatını kaybettiği 'faili meçhul' trafik kazasını polis 5 ay süren çalışmalar sonucu...

Adana’da bir kişinin hayatını kaybettiği 'faili meçhul' trafik kazasını polis 5 ay süren çalışmalar sonucu aydınlatmayı başardı.
Bu süre içinde bin kişinin ifadesini alan ve görgü tanıklarının verdiği iki farklı otomobil için tamirhane, sigorta şirketleri ile araç filolarını tarayan polis, kazaya sebep olduğu iddiasıyla araç sürücüsü 26 yaşındaki Hünkar Aslanboğa’yı gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, kaza, merkez Seyhan ilçesi Yeni Baraj Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarında 15 Mayıs'ta yaşandı. Gümrük muhafaza memuru 27 yaşındaki Mehmet Can’a gece yaya gittiği sırada plakası alınamayan bir otomobil çarptı. Can, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Numune Hastanesinde 9 gün sonra hayatını kaybetti.
Can’a çarpan araç sürücüsünün kaçması ailenin tepkisine yol açtı. Aile, kazanın yaşandığı kavşakta yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı. Anne Yüksel ve baba Bayram Can ile yakınlarından oluşan 50 kişi kaza yapan sürücünün bulunup olayın aydınlatılmasını istedi.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu “faili meçhul” trafik kazası için özel ekip kurdu. Polis, iş yeri güvenlik kameraları ile Mobese'ye yansımayan olayın çözümü için bugüne kadar bin kişinin ifadesine başvurdu. Görgü tanıklarının verdikleri bilgiye göre iki ayrı marka araç üzerinde yoğunlaşan özel ekip, kaportacılar ve sigorta şirketleri ile araç filosu olan firmalara taradı. Polis, özel bir şirkette çalışan sürücünün “İller Bankası” kavşağında kaza yaptığını söylemesi üzerine, olayın yaşandığı tarihte kaza yaptığını belirledi. Ve 26 yaşındaki Hünkar Aslanboğa’yı gözaltına aldı.
Mehmet Can’a çarptıktan sonra kaçtığını itiraf eden Aslanboğa, emniyet müdürlüğündeki ifadesinin ardından adli mercilere sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz